Een ongezonde hobby

marsHet zal inmiddels bekend zijn dat ik aardig wat hobby’s heb opgelopen in de afgelopen jaren. Het begon met schrijven, daarna kwam fotograferen gevolgd door boetseren, haken, hand lettering en het maken van stokjes

Al lange tijd heb ik een hobby waar ik totaal geen moeite voor hoef te doen. Ik heb er niets voor hoeven leren. Eerlijk gezegd doe ik mijn uiterste best van deze hobby af te komen. Voor de mensen die gezegend zijn met een flinke portie doorzettingsvermogen is het geen enkel probleem om niet te snoepen. Voor mij dus wel (zie ook Het verboden koekje).

De calorieteller
Het is me een hele tijd gelukt met behulp van een calorieteller op mijn smartphone tot inzicht te komen. Van deze calorieteller mag ik 2000 calorieën per dag en ik probeerde altijd op 1800 uit te komen. Dat ging 3 maanden lang prima. Ik viel er heel langzaam, maar zeker mee af. Toen kwam er eind augustus een vakantie en alles ging mis.

De voedzame ontbijtjes met wafels en aardbeien met slagroom gingen er vlot in. De heerlijke muffins en cupcakes die we onderweg tegenkwamen konden er nog makkelijk bij. De fish & chips ’s avonds waren ook geen probleem. Eenmaal thuis besloot ik dat ik de volgende week zou stoppen met snoepen en dat neem ik me nog steeds elke week voor.

Troostvoedsel
Er is alleen altijd wel een excuus te verzinnen om toch te snoepen. In het bedrijfsrestaurant verkopen ze sinds kort mars en twix en ik moet toch helpen om ze op te maken? Mijn telefoon heeft kuren net nadat de garantieperiode is afgelopen. Ik neem maar gauw een snoepje.  Ik zit niet zo lekker in mijn vel en dan mag ik best een toffee of marsreep? Ik heb de arm gebroken van een beeld dat voor mijn nieuwe expositie is. Boehoe, ik heb een patatje Flip nodig om er overheen te komen.

snoeppot 1Op mijn werk werd eerst gek opgekeken toen ik steeds naar de snoeptrommel liep. Ik stond erom bekend dat ik juist niet vaak snoepte. Ik probeer zo nonchalant mogelijk naar het midden van de kantoortuin te lopen. Vervolgens schud ik een beetje aan de trommel en sla dan toe. Vorige maand was ik blij verrast toen er ineens kleine marsjes tussen de taaitaaipopjes lagen. Maar toen er alleen maar taaitaai was, iets waar ik niet dol op ben, was dat ineens goed genoeg.

Het wordt de hoogste tijd dat ik de calorieteller weer inschakel en misschien mijn hardloopschoenen weer eens aantrek. Ik denk dat ik dat volgende week ga doen. 🙂

Advertentie

15 gedachtes over “Een ongezonde hobby

 1. Ja dat blijft een vrij lastige hobby. Ik probeer al 3 weken niet te snoepen, loop in een grote bocht om de snoeppot heen op het werk. Collega’s en familie probeerden mij te verleiden met bonbons en chocolade bollen, maar ik hield vol. Heb alleen maar gezonde dingen en lichtverteerbaar gegeten… en nog niks afgevallen. Heb ik laatst als troost een chocoladeletter opgegeten… oeps… daar heb je het al hè? 😉 Maar we gaan weer vrolijk verder, het gaat me lukken!

 2. Het is ook wel een slechte tijd om van deze hobby af te komen. Oomlief komt thuis met een heerlijke chocoladeletter en gevulde speculaas. Mijn eigen baas heeft ook zalige letters gedeeld en mams had speciaal voor tante marsepein gekocht. Mmmmm. Wij ontsuikeren en verdunnen in januari wel weer 🙂

  • Dat had mijn mams vorige week ook gedaan. Ik had het snel verstopt voordat Partner thuiskwam. 🙂
   Mijn banketstaaf die ik gisteren kreeg heb ik dan wel weer braaf bij mams achtergelaten.

 3. Maar als je eenmaal een begin hebt gemaakt, gaat het steeds beter. Althans bij mij. Ik heb de chocoladeletter die ik kreeg op mijn werk linea recta doorgestuurd naar mijn moeder. Was een makkie! Maar ja, ik houd niet van chocolade.

 4. Ik doe met je mee!!!
  Die snoeppot bij ons op de zaak…. *schaam schaam* eet ik niet leeg. die vreet ik leeg. Het is allemaal zo lekker.
  Ik trek vandaag de stoute schoenen alweer aan. Een klein beginnetje maken voor het nieuwe jaar. Dan kan ik weer lekker vlot van start 🙂

 5. Snoepen is niet direct mijn verslaving.
  Maar van een stevig stuk chocolade wil ik soms genieten.
  Fairtrade, duurzaam of biologisch heeft wel mijn voorkeur.

  Teveel en te zwaar en te lang eten zijn meer mijn zwakke plekken.

  Vandaag geef ik een gezond en lekker tongstrelend recept.

  Smakelijke groet,

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.