Alle gekheid op een stokje

cadeautje op een stokjeIk ben afgelopen zondag weer naar Rotterdam geweest voor een leuke workshop bij Elle Aime. Deze keer ging ik niet alleen, ik had Linda (die ik ken van de cursus kinderverhalen schrijven) overgehaald met me mee te gaan.

Bij de vorige workshop Hand lettering was ik veel te vroeg. Ditmaal kwam ik tien minuten van tevoren binnenwandelen. De al aanwezige dames waren druk aan het rondsnuffelen in de gezellige winkel. Ik moest nog even op zoek naar Linda, die ik vijf jaar niet gezien had. Daarna namen we snel plaats om even bij te kletsen voor we met pen en papier aan de slag gingen.

workshop elle aime 1Gekke tekeningen
De Make, Do & Illustrate workshop werd deze keer gegeven door illustratrice Caroline Ellerbeck. Misschien heb je haar werk weleens gezien in Flow magazine.

Tijdens de workshop zouden we tekeningetjes op een stokje gaan maken. De stokjes kun je gebruiken om bijvoorbeeld in een cupcake te steken of bij een plant. Je kunt ze ook gebruiken om een cadeautje mee te versieren.

Om even in te komen begonnen we met het maken van wat gekke tekeningetjes. Een vrolijke theepot, een banaan op rolschaatsen en een hond met een tutu waren een aantal van de onderwerpen. Het vergelijken van de tekeningen was ook erg grappig. Veel mensen hadden wel ongeveer dezelfde tekening gemaakt.

Op een stokje
Het werd tijd om na te denken waar je de stokjes voor zou gebruiken en wat het onderwerp voor de tekeningen zou zijn. Caroline had leuke pakketjes gemaakt met stokjes en uitleg. Ik kon niets originelers bedenken dan stokjes voor (kerst)cadeautjes en ik begon dan ook kerstmannetjes en kerstboompjes te tekenen.

Een volgende opdracht was om te kijken of we behalve een tekening ook een 3D figuur konden maken. Ik zat nog helemaal in de kerstsfeer en het 3D gevoel wilde nog niet komen. Linda kwam al snel met een leuke vlinder op een stokje. Anderen hadden niet veel later ook leuk gevormde bloemen, een boom en zelfs een droogmolen met kledingstukken eraan. Na een kerstman met baard en appel met worm hield ik het maar bij de ‘platte stokjes’. Die overigens erg leuk geworden zijn al zeg ik het zelf.

Het was wederom een hele leuke workshop en ik denk dat ik thuis gewoon verder ga met het maken van gezellige stokjes. Ik kijk al uit naar de voorjaarsworkshops van Elle Aime.

Traktatie
Thuis was ik al stiekem aan de slag gegaan met het maken van wat vlaggetjes op stokjes. Ik wilde mijn collega’s trakteren om mijn 100.000 paginabezoeken te vieren. Dat werd extra feestelijk door in de gevulde speculaas een vlaggetje in te prikken. 🙂

 

Advertentie

13 gedachtes over “Alle gekheid op een stokje

  1. Wat ziet het er allemaal weer leuk en gezellig uit! De theepot doet mij ook denken aan Suske & Wiske, heel grappig. Maar hij heeft ook wel wat Disney-achtigs. Eigenlijk zou ik zo een theepot best willen hebben, nu ik erover nadenk… Een goed weekend!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.