De magische grens van 100.000

stempel-kleiner.jpgEerlijk gezegd had ik nooit gedacht dat ik het zou halen. Zeker niet binnen de tweeënhalf jaar dat ik aan het bloggen ben. Maar de afgelopen week zag ik het magische getal steeds dichterbij komen en nu is het zover … mijn blog Appelig is 100.000 keer bekeken!

Natuurlijk hoop je dat je blog bezoekers trekt. Dat men het leuk vindt wat je schrijft en dat mensen nog een keertje terugkomen. Toen ik op 28 mei 2011 startte met bloggen wist ik eigenlijk niet echt waar ik aan begon. Ik had zelf nog nooit andere blogs gelezen, maar ik had ineens de behoefte om mijn ‘ik-kom-van-de-bank-en-word-creatief’ periode met anderen te delen.

Meestal duren mijn actieve periodes nooit zo lang en mijn discipline heeft zich jaren geleden zo goed verstopt dat ik het nergens meer kan vinden. Toch kost het me vaak geen moeite om twee keer per week een blogpost te maken. Het kost me veel meer moeite om er een keer eentje over te slaan als ik geen inspiratie of tijd heb.

De beste collega’s van de wereld
In mijn allereerste blogweek heb ik mijn familie, maar vooral mijn collega’s bestookt met verzoeken om toch vooral eens op mijn blog te komen kijken. Tot mijn blijdschap hebben velen daar gehoor aan gegeven. Ik wil bij deze nog even benadrukken wat een fijne collega’s ik heb. Ze tonen regelmatig belangstelling voor mijn gezeur over haakwerkjes, boetseerprojecten en blogstatistieken en ze hebben vrolijk in het rond geklikt op mijn blog.

De cijfers
In die eerste maanden van het bloggen was ik heel blij wanneer ik op een dag 30 kliks (of paginabezoeken) had. Dat werd in de loop van de maanden natuurlijk steeds meer. Lange tijd was november 2012 wat kliks betreft de beste maand, dat kwam waarschijnlijk door de expositie. Daarna zakte het ietsjes terug en bleef ik driekwart jaar een beetje hangen.

100000

Sinds ik ook haken als hobby heb geadopteerd zijn de kijkcijfers drastisch gestegen. Eerst nog wat voorzichtig, maar tegenwoordig zit ik op een gemiddelde van meer dan 200 paginabezoeken per dag. Mijn verwachting dat ik ergens begin 2014 de 100.000e klik zou krijgen moest worden bijgesteld.

Hip en gehaakt
haken 7En waar komen al die bezoekers dan voor? Tja, die komen de laatste maanden vooral om een jasjes om een waxinelichtje te haken. In de blogpost ‘Hip en gehaakt‘ legt mijn collega Jojanneke uit hoe je dat doet. Hip en gehaakt staat sinds 1 april 2013 online en is met zo’n 3.400 lezers met afstand de meest populaire blogpost. Hartelijk dank daarvoor Jojanneke! En ik maar denken dat ze voor mijn ‘leuke stukjes’ kwamen. 😉

Aan alle toevallige passanten, maar vooral aan de trouwe lezers wil ik zeggen:

Bedankt voor het klikken!

23 gedachtes over “De magische grens van 100.000

      • Ik heb bewust geen melding gemaakt van de beroemdheid in de tag… of op twitter…
        Ach ja… als 1% blijft plakken ben ik al blij…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.