Beschilderen, glazuren of verknallen?

bloemenvaasjeEen tijdje terug was ik nog niet echt tevreden over de potjes en vaasjes die ik op de pottenbakkersdraaischijf maakte. Maar de vaasjes die ik jullie in de blogpost 50 draaiuren op de teller liet zien bezorgden me een glimlach op de lippen.

Het beschilderen of glazuren van werkstukken is een secuur werkje. Het resultaat, zeker van glazuren, is vaak niet te voorspellen en omdat ik me er wel een (andere) voorstelling van heb gemaakt valt het vaak tegen. Ik vraag me de laatste tijd dan ook af of ik nog wel moet glazuren. Als ik zeer tevreden ben over een werkstuk ben ik bang het met de nabewerking te verknallen.

Een nonchalant bloemetje
Met de vaasjes wilde ik ‘iets’ nonchalants met onderglazuur proberen. Ik ben erg precies en ik wilde het mezelf eens een keer wat makkelijker maken. Met zwart tekende ik de lijntjes van een simpel bloemetje op een steel. Vervolgens koos ik paars om het bloemetje in te kleuren. Daarna spoot ik er een transparante glimmende laag over.

Omdat ik de vaasjes graag waterdicht wil hebben zijn ze heet gestookt. Dit heeft als resultaat dat de klei wat donkerder kleurt. Afgelopen week kwamen ze uit de oven en ik ben me er blij mee. 🙂

De beker die ik gedraaid heb en waar ik hartjes op en in gezet heb is ook leuk geworden. De huizenschaaltjes had ik iets anders moeten inkleuren vind ik achteraf, maar ze zijn nog steeds leuk. Soms moet je dus gewoon even wat minder precies zijn en er niet te veel van verwachten.

11 gedachtes over “Beschilderen, glazuren of verknallen?

  1. Ik als buitenstaander kennen het teleurgestelde gevoel niet en zie alleen maar hele mooie dingen hier voorbij komen. Nu ook weer…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.