Gehaakte hebbedingetjes

gehaakte bloemToen ik net begon met haken en ik nog aan de Granny Squares bezig was liet mijn collega me het boekje ‘Gehaakte hebbedingetjes’ zien. Ik mocht het van haar lenen. De voorbeeldjes waren zo leuk dat ik meteen wat uit het boekje haakte.

Veel, zo niet alles, uit het boekje is klein tot piepklein. Je gebruikt vaak haaknaald 0,6, maar er staan ook patroontjes in voor haaknaald 2,5 en 3. Ik trek me van die haaknaaldennummers niet altijd wat aan. Kleiner dan haaknaald 3 ga ik voorlopig niet, dan worden de bloemetjes en beestjes maar een (paar) centimeter groter.

Snoepjes en schildpadjes
Ik begon met het haken van de snoepjes, daar vertelde ik al over in Gehaakte cupcakes en helse snoepjes. Daarna was de überschattige schildpad aan de beurt in groen met roze, om aan mijn groen met roze tas te hangen. Het haken ging op zich wel, maar het aan elkaar zetten van de losse onderdelen vond ik minder leuk. Aan de reacties op het schildpadje te horen was het resultaat geslaagd. Ik sjouw het beestje inmiddels overal mee naartoe.

In het boekje staan nog meer beestjes: een giraffe, varkentje en een konijntje. Ook de etenswaren worden niet overgeslagen: sushi, bonbons en aardbeien als oorbellen, je kunt het allemaal maken. De vrolijke bloemetjes heb ik ook gehaakt, die doen het erg leuk als cadeautje ergens bij.

gehaakte hebbedingetjesIk geef wat weg!
Over cadeautjes gesproken … Ik ben zo enthousiast over het boekje dat ik zomaar een gloednieuw exemplaar ga weggeven. Nou ja, zomaar …
Wil je het boekje graag winnen? Laat dat dan weten in een reactie hieronder. Moet je verder nog iets doen? Het hoeft niet, maar je naam gaat een keertje extra in de pot als je mijn facebookpagina liked. Dubbel zoveel kans dus!

Deze winactie eindigt op 25 oktober. Dan gaan alle namen in een pot en aan Partner de eer de gelukkige winnaar er uit te halen. Succes!

Advertentie

15 gedachtes over “Gehaakte hebbedingetjes

 1. Leuk boekje en prachtige creaties van jou! Ben nu beginnen met haaknaald 10 maar 0,6 lijkt mij ook een uitdaging! Staat er toevallig ook een patroon voor een salamander in?

 2. Ik doe niet mee want ik weet nu al dat de kans dat ik ga haken erg klein is, maar is vind het wel superschattig. Dat schildpadje, zo lief!!

 3. Oeh… Leukleukleuk! Ik heb de haaksmaak sinds kort te pakken en zo’n boekje is dan helemaal geweldig!! *duimenduimenduimen*

 4. Wat netjes gehaakt, lijkt mij een super leuk boekje.
  Ik hoop dat ik nog op tijd ben om in de pot mee te mogen 🙂

 5. Welkom brei’ers en hakers,
  dammers of schakers.
  Beide van de kunsten met een zelfde basis.

  Je begint met een patroon op het zelfde bord,
  En al gauw raak je verslaafd en aan ideeën verkocht.
  Want je steekt en je schuift en je duwt iets naar voren.
  en gaat het 1 keer mis ben je nog niet verloren.
  Dus vandaar, als je maar je concentratie gebruikt,
  ben je een winnaar aan het einde, hangt je prijs voor je ruit!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.