Welke andere?

ketchupIk weet nog dat ik in de jaren tachtig de reclame van Heinz Ketchup zag. Daarin werd een stel gevraagd waarom ze Heinz ketchup lekkerder vonden dan andere ketchup. Het stel antwoordde met: “Welke andere?”

Destijds moest ik dan ook diep nadenken welke andere soorten er waren. Er was toch maar één soort ketchup? Wij hadden (en hebben) thuis nog nooit een andere gehad. Het is (volgens mijn bescheiden mening en smaak) gewoon de lekkerste ketchup.

Eén vakantieaanbieder
Zo is het voor Partner en mij met vakanties eigenlijk ook. De autorondreizen die we maken plan ik vaak zelf, maar net zo vaak kijk ik even op internet of zo’n rondreis misschien al bestaat. Ga ik dan googlen op de streek en het land? Nee, ik tik OAD.nl in en zoek daar of mijn reis al bestaat.

gletsjer 1Twee jaar geleden was ik druk bezig geweest de reis naar Noorwegen te plannen om er op de website van OAD achter te komen dat de rondreis al bestaat. En dan ook nog eens goedkoper en met uitstekende hotels. De reis duurde alleen net één dag te lang (of mijn vakantie één dag te kort). Dat kon je op de website niet aanpassen, dus namen we contact op met het reisbureau en de reisduur werd aangepast. Zoals we inmiddels gewend zijn van OAD, was het prima geregeld en de vakantie was fantastisch.

Ook het verblijf in kastelen en mansions in Engeland en Wales een aantal jaar geleden is ons prima bevallen. Net als de rondreis door Ierland, waarbij we een ander stel dat de rondreis ook deed af en toe tegenkwamen.

Busreis
We zijn niet echt een fan van lange busreizen, maar om ons als Italiëmaagden tussen de toeterende Italianen te storten zagen we ook niet zitten. We wisten ook niet precies welke streek ons het meeste aan zou spreken. Daarom boekten we een 14-daagse busreis die de hoogtepunten van Italië aandeed. Het was hard werken: vroeg op en koffers inpakken, op tijd in de bus zitten, stukje tijden, excursie doen, lunchtafel enz. Maar wat hebben we veel gezien en geleerd. Het was een geweldige reis.

oadDit jaar hadden we weer een busreis willen maken naar de Balkan en voor volgend jaar stond de busreis naar de Noordkaap op het programma. Ook kijken we al een tijdje naar de grote Spanje- en Portugalreis. Nu OAD failliet is vragen we ons af of we ooit nog zulke mooie rondreizen gaan maken. Er schijnen nog andere aanbieders van vakanties te zijn, maar wij vragen ons af “Welke andere?”

Gelukkig maakt OAD busreizen een doorstart, maar onze favoriete reizen staan daar helaas nog niet bij. We wachten er met smart op.

Advertentie

10 gedachtes over “Welke andere?

  1. Dat lijkt mij inderdaad wel lastig als je zo goed geholpen wordt en dan kan het niet meer.
    Is het een idee om OAD zelf te benaderen en te vragen wie ze als “goede” vervanger zouden aanraden?

  2. Die reclame van Heinz ken ik ook nog ja, die was leuk! Zonde dan he, van zo’n Oad. Het zal even zoeken zijn maar er zullen heus nog wel andere organisaties zijn die dit doen. Kras schijnt goed te zijn, een van mijn collega’s maakt altijd van dit soort reizen met Kras. En SRC Cultuurvakanties of hoe dat ook heet. Maar het blijft jammer van Oad, absoluut.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.