Een poppetje met bouwvakkersdecolleté

vingerpoppetje 1Toen mijn directeur een paar weken geleden met een gespalkte vinger rondliep vroeg hij zich tijdens de lunch hardop af of ik niet een vingerpoppetje voor hem kon haken. We lachten erom en ik dacht dat het een grapje was.

De week erna kwam hij er echter op terug, maar hij ging op vakantie en ik dacht dat die vinger daarna wel over zou zijn. Toen hij terug was en de vinger nog steeds gespalkt was, vroeg ik of hij dat vingerpoppetje nog steeds wilde hebben. Hij knikte driftig van ja.

Bruikbare patronen waren er niet te vinden voor het poppetje dat ik in gedachten had. Ik ging dus zelf aan de slag met 4 lossen, tot een ring maken met een halve vaste. Dan 6 vasten in de ring haken en net zo lang meerderen tot hij om je vinger past. Na twee mislukte pogingen lukte het uiteindelijk om met de juiste kleuren en in de juiste maat een poppetje te haken.

Een bouwvakker
We werken in de bouwbranche en ik wilde een bouwvakker haken, met veiligheidshelm. Partner gaf me als tip mee dat ik het poppetje toch zeker ook een bouwvakkersdecolleté moest geven. De top van het poppetje was blauw, de kleur die ik de helm wilde geven, alleen moest er nog een rand omheen. Dat viel behoorlijk tegen. Ook het gezichtje werd niet wat ik ervan gehoopt had. De bilspleet, het bouwvakkersdecolleté lukte dan weer wel vrij makkelijk. 🙂

Uiteindelijk kon ik de directeur het vingerpoppetje overhandigen. Het was overigens het kleinste, maar langst durende projectje tot nu toe!

Advertentie

7 gedachtes over “Een poppetje met bouwvakkersdecolleté

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.