Kunst van drijfhout en meer

Kirsty Elson 2Via Facebook kom ik soms de mooiste dingen tegen. Inspiratie ligt hier telkens op de loer. Het helpt natuurlijk al enorm als je pagina’s van kunstenaars ‘liked’. Zij delen hun werk en dat van collega’s via Facebook en zo komt het op mijn scherm terecht.

Vroeger hield ik niet van abstract en van ‘slordige’ kunst. Zelf probeer ik vaak gedetailleerd en netjes te werken, waardoor ik weleens in de problemen kom met mezelf en met het materiaal. De laatste tijd kan ik wat ruwere en nonchalante kunststukken echter steeds meer waarderen. Dat inspireert mij ook om mijn nogal vastomlijnde ideeën wat bij te stellen. Het zou zomaar kunnen dat mijn werk binnenkort een uitstapje naar de grovere kant gaat maken.

Kirsty Elson 1Drijfhouten huisjes
Al surfend op het net kwam met een grote golf het drijfhout van Kirsty Elson op mijn netvlies terecht. Kirsty maakt van afgedankte materialen kleine kunstwerkjes. Ik ben vooral erg dol op de kleine huisjes waar de was buiten wappert.

In een filmpje vertelt ze hoe ze te werk gaat en je ziet haar werk uitgebreid voorbij komen.

Shirley V 1Mixed media
Shirley Vauvelle
is een mixed media kunstenaar. Ze is van meerdere markten thuis en gebruikt diverse materialen om haar kunstwerken te maken. Ze schildert, maar maakt ook kleine kunstwerkjes van klei in combinatie met hout, een wegenkaart of een sleutel. Het ziet er vrolijk en wat simpel uit, maar je moet er maar opkomen bepaalde materialen met elkaar te combineren.

Shirley V 2

Advertentie

10 gedachtes over “Kunst van drijfhout en meer

  1. Ik heb op de FB-pagina van Kirsty Elson gekeken – wat zijn sommige mensen toch creatief he! Geweldig! Ik wou dat ik daar ook maar een tiende van had. Echt zo lief wat ze allemaal maakt! Shirley hetzelfde – prachtig. Naïeve kunst vind ik sowieso leuk altijd, weet niet wat dat is.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.