Norbert als therapeut én er is gezinsuitbreiding!

NorahToen ik Norbert voor het eerst meenam naar kantoor gebeurde er iets bijzonders. Mensen vertrouwden me ineens dingen toe die ze anders nooit tegen me gezegd zouden hebben.

De eerste collega aan wie ik Norbert liet zien durfde op te biechten dat ze zelf ook een knuffelbeest in huis had. Ze begon haar verhaal wat beschaamd, maar Norbert kan goed luisteren en al snel vertelde ze hoe haar man de teddybeer wel eens tegen haar gebruikt. “Teddy vindt ook dat we iets lekkers bij de thee moeten nemen.”

Een andere collega begon fluisterend te vertellen over zijn vrouw die op vakantie haar knuffelbeest overal mee naar toe wilde nemen, waardoor hij constant met dat beest in zijn rugzak liep. Van het hotel waar ze verbleven had ze op haar verjaardag nóg een knuffelbeest gekregen en je begrijpt het al, ook die moest mee.

Tegenwoordig neem ik Norbert niet zo vaak meer mee. Iedereen stort zijn hart bij hem uit in plaats van gewoon aan het werk te gaan en dat kan natuurlijk niet.

Een zus
In de vorige blogpost over Norbert heb ik beloofd om wat familieleden en vrienden voor hem te haken. Dat gaat niet zo snel, er moet ook nog gewerkt, geblogd, geboetseerd en ander haakwerk gemaakt worden. Maar inmiddels is de zus van Norbert een feit, we noemen haar Norah! Het is vreselijk om te zeggen, maar Norah wordt volgende maand al uit het nest gehaald om naar haar nieuwe familie te gaan.

Op kantoor werd de komst van Norah gevierd met beschuit met muisjes. Ik wist van niets en ineens stond daar een collega met brede glimlach en een schaal met beschuitjes klaar. Het was echt voor Norah verzekerde ze me. Ik ga snel weer aan de slag met nieuwe Norberts.

16 gedachtes over “Norbert als therapeut én er is gezinsuitbreiding!

  1. Wat een leuke collega’s heb je 🙂 al is een warm welkom voor Norah niet zo gek na die goede ervaringen met Norbert…. misschien ook iets voor het cjg? Daar kunnen we af en toe ook wel een goede therapeut gebruiken 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.