Ik heb een huis met een zwembad

luxe woningWil je een huis met een zwembad, grote veranda, paardenstallen en een tennisbaan? Of heb je liever een ‘hut’ op de hei of in het bos met een grote oprijlaan en vrij uitzicht overal waar je kijkt? Een villa met eigen opgang naar een privéstrand is misschien ook wel wat.

Je weet dat het onbereikbaar is, tenzij je toch een keer de hoofdprijs in de loterij wint, maar toch mijmer je er wel eens over. Op websites als Funda, Toplocaties en Landelijk wonen kun je je ogen uitkijken. Je kunt de binnen- en buitenkant bekijken van huizen waar je nooit zult gaan wonen.

Misschien lukt het je om een keertje uit de band te springen en zo’n super luxe villa te huren voor een vakantie. Zodat je je tegen een maandsalaris een weekje God in Frankrijk of Italië kunt voelen. Uiteindelijk moet je weer terug naar je tussenwoning, waar je de buren kunt horen ruziën als de achterdeur open staat en de parkeerplek voor de deur weer eens is ingepikt.

Relativeren
De kunst is natuurlijk om tevreden te zijn met wat je hebt en een beetje relativeren kan ook geen kwaad. Wie gaat al dat gras maaien op al die hectares? Zo’n ‘hunk’ die af en toe pauzeert om met ontbloot bovenlijf een blikje cola te drinken? Laten we realistisch zijn, dat is natuurlijk vaak een oud mannetje die af en toe pauzeert om een sjekkie te draaien of erger nog je moet het zelf doen!

Zou je je ook niet de hele tijd zorgen maken of onbevoegden met kwade bedoelingen je landgoed zouden betreden? Er moet minstens een goed alarmsysteem op het hek rond je stulpje, hoewel je er liever stroom op zou zetten of een mijnenveld aan zou leggen.

oerwoud in tuinRijk
Onlangs had ik mijn eigen zwembad in de badkamer. Ik had lekkage, het water bleef onder de douchebak staan en sijpelde er langzaam onder vandaan met een constant natte badkamervloer als gevolg. Ik kan je vertellen dat ik me inmiddels erg rijk voel nu ik na het douchen niet nog een keer de badkamervloer hoef te dweilen. Feest!

Zo dacht ik ook dat ik een kleine tuin had, maar toen ik afgelopen week de kliko vulde met de helft van het onkruid dat er in stond bleek de tuin veel groter te zijn. In het zonnetje zat ik vervolgens heerlijk te genieten en ik dommelde zelfs een beetje in.
Totdat het luide gekef van het buurhondje me met een schok deed ontwaken.

8 gedachtes over “Ik heb een huis met een zwembad

  1. Een zwembad en een veranda… ja, lijkt me echt super maar of het ooit haalbaar zal zijn? Ik denk het niet, dus probeer ik gewoon zoveel mogelijk te genieten van de dingen die we wel hebben…

  2. Vroeger droomde ik er ook wel eens van, maar sinds iik werkte bij een verzekeringdmaarschappij, waar ik goed verdiende, maar nooit in een droomvilla zou wonen, is dat toch een droom gebleven.
    Dus dromen zijn bedrog!! Oom Ger

  3. Ik ben heel tevreden met wat ik heb maar ik droom toch wel gewoon verder hoor. Huis met zwembad. Tuinman. Kokkin. Huishoudster. Ik hoor de royals nooit klagen dat ze dit alles zo vervelend en saai vinden dus het zal best wel meevallen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.