Wonderful Wales en het ontmoeten van beroemdheden

We namen het voetpad van onze B&B naar het 'centrum' van Betws-y-CoedGisteren zijn Partner en ik teruggekomen van een weekje Wales. We waren er al eerder geweest en wisten dus hoe mooi het was. Wat het ditmaal zo bijzonder maakte was het goede weer … dat is volgens de bewoners van Wales al een paar jaar niet meer voorgekomen.

“Meestal regent het”, vertelde een van onze B&B-houders. “Jullie hebben echt geluk.” Dat hadden we zeker. Om jullie een uitgebreid reisverslag te besparen zal ik slechts de bijzonderheden en hoogtepuntjes noemen.

wales - auto

Uitdagend rijden
Op veel wegen in Wales mag je 95 km per uur rijden, in Nederland zou je op dit soort bochtige en smalle wegen 60 mogen rijden. Ik moest dan ook gigantisch in de remmen toen, net na de bocht, een tractor ruim over de middenstreep kwam met z’n banden en tentakels. Partner had ‘m al als aanrijding geteld, maar de tractor leek door een snelle stuurbeweging naar de goede kant om te kiepen en miste ons op een haar naar. Spannend momentje!

Nog een avontuurlijke rit hadden we tijdens het rijden op een erg smalle weg. Ineens leken we voor een riviertje te staan. Het bleek een stroompje te zijn dat niet meer dan 7 cm diep was en we konden er zo doorheen rijden.

wales - snowdon 1

Naar de top
Vanuit Llanberis bracht een treintje ons naar de top van de Snowdon (de hoogste berg van Engeland en Wales). Daar zaten we boven de wolken en we werden beloond met een schitterend uitzicht.
We waren zo onder de indruk dat we bijna de trein misten en dan hadden we 2 uur terug moeten lopen. 🙂

Even dachten we in Italië te zijn toen we in het dorpje Portmeirion liepen. Dit dorp is bedacht door architect Clough Williams-Ellis en is in Mediteraanse stijl gebouwd. Het is geen gewoon dorp, maar een vakantieresort en je betaalt om er een kijkje te mogen nemen.

Chester en Cambridge
Beide steden liggen niet in Wales, maar wel op weg van Wales naar de boot in Harwich. Het zijn leuke steden om even een kijkje te nemen. Chester met zijn vakwerkhuizen en Cambridge met zijn schitterende universiteiten en gezelligheid op het water.

In Cambridge werd er gefilmd bij Clare College. Een man in een rolstoel werd over de brug geduwd. Partner begon meteen te trappelen.
“Dat is Stephen Hawking!”, riep hij uit. “De briljante geleerde.” Partner bleek gelijk te hebben. We liepen de brug over en zagen dat aan de overkant iedereen achter een denkbeeldige lijn stond te fotograferen. Wij liepen rustig verder en bleken achtervolgd te worden door Stephen en zijn assistent.
“We follow the lady taking pictures”, zei de assistent (ik was die lady, believe it or not) en tegen mij “But we’re not stalking you.” Ik zei dat ik dat betwijfelde.

wales - cambridge 3We sloten de vakantie af bij een andere beroemdheid, namelijk Jamie Oliver. In zijn restaurant Jamie’s Italian hebben we heerlijk gegeten. We hebben hem niet gezien, maar sluiten natuurlijk niet uit dat hij gewoon in de keuken stond. 🙂

Klik op onderstaande foto’s voor een vergroting en het onderschrift.

Advertentie

15 gedachtes over “Wonderful Wales en het ontmoeten van beroemdheden

  1. Erg leuke vakantie moet je hebben gehad, gezien de foto”s!!
    Leuk dat jullie ook nog een beroemdheid in z’n rolstoel tegen kwamen.
    Oom Ger

  2. Wat klinkt het allemaal gezellig en wat leuk dat jullie Stephen Hawking gezien hebben. Triest dat iemand met dit briljante brein zoiets afschuwelijks overkomt. Het is altijd triest eigenlijk. Prachtige foto’s!

    • Ik plan de tripjes meestal helemaal zelf. In de gebieden die we het meest interessant vonden (Brecon Beacons en Snowdonia) hebben we een B&B geboekt. Dat doen we normaal nooit, maar de hotelovernachtingen waren ca. 200 euro per nacht, B&B was stukken minder. Bij Snowdonia is Betws-y-Coed een goede uitvalsbasis.

  3. Mooie foto’s zeg! Wij zijn ooit wel een weekendje in Dublin geweest en het zijn wel landen die ons erg aantrekken maar tegelijkertijd houdt het vaak wat mindere weer ons tegen om er echt op vakantie naar toe te gaan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.