Gehaakte cupcakes en helse snoepjes

snoepjesOmdat iedereen alles al heeft en je nooit weet wat je iemand moet geven voor een verjaardag hebben we bij mij in de familie een paar jaar geleden afgesproken dat we niet meer aan cadeautjes doen. (Jammer, want ik kon zonder moeite elk jaar met een hele leuke lijst aan hebbedingetjes komen. :-))

Helemaal afgeschaft zijn de cadeautjes echter niet. De ‘grote’ cadeau’s hebben plaatsgemaakt voor bloemen en aardigheidjes en dat is misschien nog wel veel leuker. Sinds mijn zusje (en ook wij) haar baktalent heeft ontdekt, mogen we steevast rekenen op een zelfgebakken taart of cupcakes op onze verjaardag. We mogen dan een eigen smaak kiezen en vaak ook een kleur. Zij hoeft dus niet op zoek naar een ‘geen-cadeautje-cadeautje’ voor een verjaardag.

cupcake groot

Roze sokken
Dankzij mijn pas ontdekte hobby haken, werd het voor mij ook een stuk makkelijker om wat te verzinnen. Goed, mijn vader werkte vorige maand nog niet erg mee toen hij negatief reageerde op de vraag of hij nog gehaakte roze sokken nodig had. Maar voor mijn zusje werd het een makkie. Ik had via internet namelijk een patroon aangeschaft voor een gehaakte cupcake.

Overigens had ik via een collega ook nog een gratis patroon voor een cupcake te pakken gekregen. Ik ging dus aan de haak en maakte allebei de cupcakes. Leuk om bij elkaar te zetten, dacht ik. Cupcake 1 was alleen een flinke maat groter dan cupcake 2 en ik besloot het tweede exemplaar te voorzien van een sleutel- of tashanger.

Helse snoepjes
Ondertussen was ik ook begonnen aan wat kleine snoepjes uit het boekje ‘Gehaakte hebbedingetjes’ . Aangezien ik nog steeds probeer niet te veel te snoepen, leek het me verstandig om gehaakte snoepjes in een pot te doen in plaats van echte. Maar hoe klein het snoepje ook is, het is een hels karwei om ze te maken. Het vervelendste is om de vier onderdelen aan elkaar te naaien. Omdat ik toch een hele pot vol wil hebben, moet ik er van mezelf eentje per week haken. Dat is dus bijna net zo erg als niet snoepen. 🙂

11 gedachtes over “Gehaakte cupcakes en helse snoepjes

  1. Help, langzaam maar zeker voel ik m aankomen….een kriebeltje richting heb- ik -niet -ook- nog-ergens- een- haakpen…. wat zijn ze toch leuk die helse snoepjesen cupcake_ hanger…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.