Blogs in het zonnetje

thema tractionSoms moet je je eigen blog eventjes (maar dan ook echt heel eventjes ;-)) op de tweede plaats zetten om wat aandacht te besteden aan andere blogs. Bijvoorbeeld omdat ze nieuw zijn in blogland of omdat je er onlangs als gastblogger hebt opgetreden.

Ariadnesdraad
Op 22 augustus was het feest op het blog van Ariadnesdraad. Haar blog bestond twee jaar en ter gelegenheid daarvan had ze me gevraagd een stukje te schrijven. Aangezien Ariadne en ik al bijna twee jaar bij elkaar op blogvisite komen en het nog steeds goed kunnen vinden heb ik dat gedaan. Wat ik van haar blog vind heb ik verwoord in de jubileumblogpost.

Tanteblogt
hoge hakkenBij Kiek Keramiek heb ik samen met een aantal andere dames les. Eén van die dames wilde ook graag een blog. Ik ben een middagje bij haar op bezoek gegaan om als ervaren blogger (ahum) een poging te doen wat duidelijkheid te verschaffen in de wereld van WordPress. Niet veel later was Tanteblogt een feit. Regelmatig zet ‘Tante’ een grappige post online over haar hond, over de tuin, over veel te hoge hakken of over haar creatieve uitspattingen.

Alweer een nieuwe look?
Oké, dan nu weer terug naar mijn eigen blog. Ik ben een beetje aan het rommelen geweest met de lay-out de laatste maanden. Een paar maanden geleden dacht ik nog dat ik dé lay-out gevonden had, maar helaas, ik ben er nu alweer ontevreden over. De homepage die ik perse wilde hebben, zag er toch niet zo mooi uit als ik verwachtte. Ik ben dus weer gaan snuffelen in het enorme aanbod van beschikbare lay-outs en kwam al snel tot de conclusie dat ik vooral de foto’s erg mooi vind. Misschien moet ik dus niet mijn lay-out aanpassen, maar wat mooiere foto’s maken of plaatsen. (Ja, ik weet het, het gaat natuurlijk om de inhoud maar het oog wil ook wat.) 🙂

Nu denk ik echter een mooie nieuwe lay-out gevonden te hebben. Het is alleen een premium lay-out en dat betekent dat ik er voor moet betalen. Dat is op zich niet erg, maar aangezien ik lay-outs nogal snel zat ben …
Partner en een collega vinden dat ik twee weken moet wachten voordat ik deze nieuwe lay-out mag aanschaffen. Ik moet dus nog enkele dagen geduld hebben. Pffff.

Hieronder een klein aantal van de meer dan 250 beschikbare lay-outs.

8 gedachtes over “Blogs in het zonnetje

  1. Wat een leuk onderwerp op je blog. Ik had net zo iets in gedachten. Leuk om elkaars blog zo onder de aandacht te brengen.

    Enne wat een keuzes soms he. Vind het zelf zonde om lay-outs te kopen aangezien ik er ook best snel op uitgekeken ben. Ik vind je blog trouwens wel erg overzichtelijk en mooi.

  2. Leuk om op deze manier aandacht aan elkaars blog te besteden. Beide blogs die je noemt zijn top.

    Het frobelen met de lay-out herken ik. Ik mag van mijzelf nog niet. Het stoeien met de widgets moet ook afgelopen zijn. Ik mis wat dat betreft een aantal features van blogpost.

    Ach, leuk toch, wanneer er nog wat te verbeteren overblijft.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.