Milieuvriendelijke hebbedingen

jm 2 Soms loop je zomaar tegen leuke producten aan, die toevallig ook nog eens milieu- en/of ecovriendelijk zijn. In Berlijn ontdekte ik de producten van Werkhaus en in diverse webwinkels werd ik enthousiast van de ontwerpen van Jurianne Matter.

Werkhaus
Toen ik afgelopen december in Berlijn was kwam ik in de Friedrichstrasse langs een winkel van Werkhaus. Ik kwam er niet alleen langs, de kleurige artikelen zagen er zo gezellig uit dat ik er ook naar binnen ging.

Werkhaus produceert alleen in Duitsland en maakt van o.a. gerecycleerd papier mileuvriendelijke producten. De krukjes, opbergmappen en pennenbakjes staan erg leuk op de kinderkamer, maar ook op je (thuis)werkplek.

Werkhaus

Vrolijke pop-up kaarten en meer
Tijdens een bezoekje aan wat webshops kwam ik leuke pop-up en ‘pop-out’ kaarten tegen van Jurianne Matter. Met pop-out bedoel ik dat er figuurtjes uit de kaart gedrukt kunnen worden waar je bijvoorbeeld een slinger van kunt maken of feestelijke prikkertjes. Behalve kaarten heeft Jurianne ook wensbootjes ontworpen

Op haar website schrijft ze dat van ze van belangrijke gebeurtenissen in het leven graag een mooi, warm en feestelijk ritueeltje maakt. Dat vind je duidelijk terug in haar producten. Je zou er bijna een feestje voor verzinnen.

Foto’s: website Jurianne Matter

Advertentie

6 gedachtes over “Milieuvriendelijke hebbedingen

  1. Schattig. Het is wat Nicky zegt: van dit soort dingen kan ik ook wat hebberig worden maar ik wil het niet. Ik doe juist veel moeite om mijn huis wat leeg te houden, het loopt hier de spuigaten uit…..

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.