Een tas met haken en ogen

Nu ik dan toch een stevige stap op het haakpad heb gezet, moest ik ook maar eens op zoek naar een haakboek. Een boek met leuke ideetjes en patronen en waarin ik nog wat nieuwe steken zou leren. Er bleek een behoorlijk aanbod te zijn.

boek haaktechniekenUiteindelijk kocht ik het boek ‘Nieuwe haaktechnieken’ van Jan Eaton. Voornamelijk omdat ergens achterin een buideltasje staat dat ik heel graag wilde maken. Bij het afrekenen vroeg de caissière of het een cadeautje was.
“Ik ben bang van niet”, zei ik tegen haar. 🙂

Bij het verlaten van de boekhandel viel mijn oog op Pipoos, een winkel voor knutselbenodigdheden en ik zag dat ze ook bolletjes wol en katoen hadden. Ik viel meteen voor een dik katoenen garen. Dat leek me leuk voor de tas.

Een buideltje
Thuis aangekomen zag ik dat het patroon voor de tas voor een middelfijn garen en haaknaald 4 was geschreven. Ik had grof garen en haaknaald 7, maar besloot toch aan de slag te gaan. Het haakt supersnel met grof garen en een grote haaknaald. Maar na een aantal toeren zag ik al dat mijn buideltasje een flinke buidel zou worden waar ik met gemak een slaapzak in kwijt zou kunnen.

Een gehaakt mandje is ook wel grappig.

Een gehaakt mandje is ook wel grappig.

Ik haalde wat toeren uit en paste het patroon een beetje aan. Halverwege de tas vroeg ik me nog af of ik moest stoppen, omdat wat ik toen had net een mandje was en dat vond ik ook wel leuk. Maar ik ging dapper door en raakte weer in de problemen met minderen. Ik hield als opening een klein gat over waar ik net een flesje water doorheen kreeg. Weer kon ik een heleboel toeren uithalen.

Toen de tas af was haakte ik nog twee koorden om aan de tas vast te maken. Tevreden bekeek ik het resultaat, maar ik zag dat ik een foutje had gemaakt. Een van de koorden zat verkeerd om door de tas en ik moest de draad die ik stevig vastgezet had weer lostornen.

Nu heb ik eindelijk mijn vrolijk gekleurde buideltje, mijn eerste haakprojectje is voltooid!

Advertentie

18 gedachtes over “Een tas met haken en ogen

  1. Leuk, leuk, leuk. Ik vond van de week mijn haaknaald terug maar ik mag van mijzelf niet gaan beginnen met haken. Eerst het studieritme weer te pakken krijgen. Anders heb ik weer een uitvlucht gevonden. (Bovendien heb ik een adresje van iemand die prachtig kan breien en haken en die het niet erg vindt om opdrachten aan te nemen).

  2. Beste Jose

    Helaas kan ik je berichten momenteel niet beantwoorden, omdat m’n computer ’t niet meer doet zoals die ’t moet doen. Oom Ger

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.