Aan de haak geslagen

bloementasHet is behoorlijk erg met mij gesteld. Ik ben aan de haak geslagen, I am hooked, kortom … ik ben verslaafd aan haken. Waar ik eerder nog dacht dat het slechts een bevlieging was, ben ik er nu achter dat de haaknaalden zich niet zo snel in een hoek laten zetten.

granny squaresDe simpele lintjes en proeflapjes, ben ik voorbij. Er is na één keer al niets meer aan. Al heel snel ging ik over op de Granny square, daar heb ik inmiddels acht stuks van gehaakt. Mijn nicht voorspelde me dat ik door zou gaan tot ik een sprei had. Simpelweg omdat je niet kunt stoppen. Wie weet, maar ik wil hier (zie foto) een tasje van maken. 🙂

Enorm aanbod
Op internet was ik bijna de draad kwijt. Wat een enorm aanbod aan haaklessen, haakblogs, patronen en wol is er. Leuk om zoveel ijver te zien, maar wie kan nou het beste uitleggen hoe je moet haken? Ik kwam bij de NTR thuisacademie terecht waar je na 10 lessen heel wat wijzer bent geworden. Het wordt goed uitgelegd, maar wat ik soms een beetje mis is de juiste camerastand of het inzoomen op een bepaalde steek.

Mijn voorkeur gaat uit naar Haakt.nl. De haakster praat rustig, legt goed uit en haakt het langzaam voor. Na de Granny square ben ik aan een rondje begonnen. Ik deed precies wat mij verteld werd in het filmpje. Na twee toeren dacht ik dat ik het wel zelf kon. Ik meerdere elke toer steken en al snel was mijn rondje niet meer plat. Omdat ik te veel gemeerderd had klopte mijn rondje niet meer en ging hij lubberen. Geen probleem, zo lijkt hij op een bloem (zie foto onderaan). Een leuke kraal of (zelfgemaakte) knoop van keramiek in het midden en je hebt een leuke accessoire.

bloementas

Bloementas van Wieke van Keulen.

Bloemetjes
Inmiddels ben ik de rondjes ook zat en ik ben doorgegaan op bloemetjes. Er zijn veel verschillende bloemen te vinden. Op de website van Alles over haken zijn diverse patroontjes op één pagina verzameld. Ik heb de bloemetjes gehaakt die op de website van Wieke van Keulen staan. Zij is met een heel leuk project bezig (zie foto hiernaast). Ze haakt een grote bloementas, die er heel vrolijk uitziet!

Ik heb ook weer een filmpje gevonden met uitleg van de dame van haakt.nl. Ze haakt voor hoe je piepkleine bloemetjes kunt haken.

Inspiratie
Naast boetseerideeën spoken er nu ook allerlei haakideeën door mijn hoofd. Maak je geen zorgen het één zit het ander niet in de weg. Het is nu toch te warm op mijn kamertje om te boetseren en in de vakantietijd kan ik niet afbakken. Er zitten wel wat voordelen aan haken, je kunt het buiten doen en het kan ook gewoon tijdens het tv kijken. Dat is met boetseren wat lastiger. Ik haak dus nog even door als jullie het niet erg vinden.

Advertentie

11 gedachtes over “Aan de haak geslagen

  1. Oww, dus daarom werden mijn rondjes altijd mutsjes. Ik heb hier nog ergens een haaknaald liggen… Misschien toch maar weer eens begk,,,, Oeps, ik zou mijn studie weer oppakken.. 😉

  2. Leuk, ik haak zelf ook heel veel. Het is inderdaad verslavend. Probeer eens Youtube en dan in de zoekopdracht ‘crochet + onderwerp’ bijvoorbeeld: chrochet flower. Amigurumi al geprobeerd (zie ook veel leuke en gratis voorbeelden op youtube)?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.