Naar de Swan Market

“Ga je mee naar Rotterdam op zondag 21 juli?”, vroeg ik aan Partner.
“Waar wil je dan heen?”, vroeg hij achterdochtig. Ik kon een glimlach niet onderdrukken. “Lunchen in de stad en dan naar het Museumpark.” Het was even stil.

“Goed, maar we gaan nergens naar binnen.” Partner lachte triomfantelijk naar me.
“Prima”, zei ik en ik leunde tevreden achterover. De glimlach was inmiddels van Partners gezicht verdwenen en er kwam ongerustheid voor in de plaats. “Wat voor meukmarkt is er in het Museumpark?” “De Swan Market!”

Lifestyle markt
De Swan Market heeft wel wat weg van de Hip en Handgemaaktmarkt waar ik al eerder verslag van deed. Je vindt er veel handgemaakte spullen zoals: sieraden, kunst, kleding, kussens, tassen enz. Zelf noemt de Swan Market zich een lifestyle markt waar behalve een divers creatief aanbod ook veel lekkers te koop is en er is live muziek.

Ik bewapende mezelf met een fototoestel waar ik een badge aanhing met mijn visitekaartje. Een beetje zelfpromotie kan natuurlijk geen kwaad. 🙂 Partner leek langzaam te smelten in de verzengende hitte en ik dirigeerde hem naar een bankje in de schaduw. Dan kon ik tenminste even ‘losgaan’.

swan 1

Mooi glaswerk en vilten assescoires van Ans Bakker.

Vilt en glas
In mijn ooghoek zag ik vilt en jullie weten inmiddels allemaal wat er dan gebeurd. Ik stormde erop af en bewonderde het e.e.a. van dichtbij. Er hingen tasjes en ‘slingers’, ook stonden er aardig wat mandjes. Laat ik nou altijd al een vilten mandje willen hebben. Ze waren alleen allemaal gevuld met kleine vilten rondjes en figuurtjes.
“Je kunt ze zelf maken”, zei de vrouw achter de kraam en ze doelde op de slingers.
“Misschien vind ik het wel makkelijker om ze zo te kopen”, antwoordde ik.
“Dat kan”, zei ze. “Maar je ziet er uit als iemand die handig is.”
Tja, daar kon ik natuurlijk niets tegenin brengen.

De vrouw in de kraam was Ans Bakker en behalve vilt verkocht ze ook mooie glasobjecten. Die glasobjecten oftewel Gla(n)s kunst maakt ze zelf. Op haar website kwam ik een paar schitterende exemplaren tegen. Vlak voor ik de markt verliet nam ik toch nog een mandje mee. Leuk om mijn haakspullen in te bewaren.

Stempels, tegeltjes en gezelligheid
Er waren veel kraampjes met tassen, kleding, kaartjes en andere gezelligheidjes die vooral zelfgemaakt waren. De StoryTiles van Marga van Oers vielen daarom behoorlijk op. StoryTiles zijn kunstzinnige miniatuurverhalen op unieke Hollandse witjes, is op haar website te lezen. Oude tegels worden opgeknapt en voorzien van nieuwe plaatjes waardoor een originele nieuwe tegel ontstaat.

Bij de kraam met stempels begon ik meteen te zoeken. Stempels zijn bij mij altijd welkom omdat ik er weer leuke afdrukken in klei van kan maken. Helaas was de website van deze shop nog niet klaar, dus een linkje kan ik niet geven. Ik kan jullie (hieronder) wel een foto van de stempels laten zien. De kraam van Wilna Slotboom zag er kleurig en heel gezellig uit. Met gehaakte onderzetters en vrolijke theemutsen in leuke kleurtjes. Ze noemt het niet voor niets de Gezelligshop.

Om te voorkomen dat mijn blogpost weer veel te lang wordt kunnen jullie in de onderschriften van de foto’s meer lezen. Je kunt natuurlijk op 28 of 29 september ook zelf even een kijkje nemen in Rotterdam tijdens de volgende Swan Market.

25 gedachtes over “Naar de Swan Market

  1. Ik wilde er vandaag graag heen maar kon helaas niet. Door je overzicht was ik er toch nog een beetje bij 😉
    En arme Partner inderdaad! Hopelijk heb je hem nog even getroost met een van de heerlijkheden op de foto 😉

  2. Voor de crea bea mensen onder ons the place to be zo te zien. 🙂
    Ik sluit mij wat dat betreft bij “Partner” aan. Hoewel ik ook een kraam met veel lekkers voorbij zag komen!

  3. Heb medelijden met partner. Zo in de val gelokt worden. Schande ! Neem aan dat er sprake zal zijn van een ruime compensatie.

    • Verstandige woorden van partner. Kan me daar goed in vinden. Er zijn veel betere alternatieven. Zal ‘m binnenkort eens bijpraten.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.