Buik, billen, benen

Nee, wees maar niet bang, we gaan geen buikspieroefeningen doen. Ook hoef je van mij geen squats te doen om je bovenbenen strak te krijgen. Je billen aanspannen is ook niet nodig, tenzij je de volgende creaties zo spannend vindt dat het nodig is. 😉

Ik maak nog steeds werkstukken voor de raku- en pitfireworkshop die eerst in het voorjaar en nu toch eindelijk in september zal plaatsvinden. Tot mijn eigen verbazing ging ik de min of meer abstracte kant op met een aantal beelden. Ik wilde ook een paar benen maken met strakke hoeken om ze ook weer een abstracte look te geven.

Benen
benen 1Toen ik de benen echter aan mensen liet zien vonden ze deze mooi genoeg zo. Ik moest er vooral niets meer aan doen. De benen, die ik aan elkaar gelijmd had met een papje, lieten vlak voordat ze de oven in gingen los. Ik baalde enorm. Nu ze al helemaal droog waren kon ik ze niet meer aan elkaar maken. Bovendien vond ik ze niet meer geschikt voor een pitfirestook. Toen ze uit de oven kwamen heb ik ze met zwart matte glazuur bewerkt, tot drie keer toe zelfs omdat het zwart niet overal goed pakte. Met twee componentenlijm zal ik de benen weer aan elkaar maken.

Torso
Die benen waren me op de één of andere manier wel goed bevallen, maar om ze nou opnieuw te maken ging me iets te ver. Waar ik bij het benenbeeld stopte bij de bovenbenen, daar begon mijn volgende beeld. Het werd een torso. De billen heb ik met flink wat stukjes klei dikker gemaakt. De vorm van het middel en de schouders heb ik er met mijn handen in gekneed. Het mes is er ook behoorlijk in gegaan, vooral aan de voorkant. Ik wilde geen voorkant maken, het gaat hier om de billen en de rug. Toch kon ik niet laten een klein naveltje toe te voegen.

billen

Werk in uitvoering. Er moet nog flink geschaafd worden aan de buik, billen en benen van dit beeld.

Buik en billen
Mijn torso (van klei dan) viel ook in de smaak. Zal ik nog zoiets maken? Vroeg ik mezelf af. Ik kocht een pak rakuklei van 10 kilo, stripte het van het plastic omhulsel en begon met het hele stuk te werken.

Het is mijn grootste werkstuk tot nu toe. Het was me nog niet hoog genoeg en met rolletjes klei zette ik er nog wat laagjes op, het middel. Inmiddels is het 30 cm hoog en bijna klaar. Duim s.v.p. met me mee dat deze dame heel blijft in de oven.

8 gedachtes over “Buik, billen, benen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.