Een nieuwe hobby of tijdelijk afgeleid?

granny squareJullie weten inmiddels wel dat ik iets met vilt heb. Ik werd in eerste instantie verliefd op een vilten sjaal en bakjes. Ik heb een workshop gevolgd omdat ik dacht dat ik het leuk zou vinden om te vilten. (Het was ook leuk, maar het vele werk viel wat tegen.) Ik heb iemand geïnterviewd die viltsculpturen maakt en nog heb ik mijn draai in het vilt niet gevonden.

Mooie kleurtjes
vilt enzoToen ik mooie vilten lapjes zag liggen bij een stoffenzaak kon ik me niet bedwingen. Ik zag voor me dat ik er leuke ‘dingetjes’ mee zou maken. Wat overigens bijzonder is want ik ben niet echt een held met naaimachines, stof en garen.

Ik wilde er wol of katoen bij om het e.e.a. aan elkaar te maken. Tot zover ging het goed. De verkoopster liet me wat bolletjes katoen zien in mooie kleurtjes.
Jemig, schoot er door mijn hoofd, ik heb geen heel bolletje nodig. Ik zag de prijs van 2 euro en dacht, o, doe me er dan maar twee. Het vilt ligt nog steeds vrolijk en kleurig te zijn, de bolletjes katoen hadden hele andere plannen met me.

Haken voor dummies
“Haken, haken, haken”, riepen ze tot ik er gek van werd en naar de winkel rende om een haaknaald te kopen. Daar zat ik dan met een bolletje wol en een haaknaald zonder te weten hoe ik moest haken. Al eerder plaatste ik een blogpost over haken (voor gevorderden) maar die was van de hand van mijn collega.

Gelukkig is daar youtube waar hele duidelijke (en ook hele onduidelijke) filmpjes te vinden zijn die je leren haken. Ik kreeg een kort maar krachtig filmpje te pakken van haakt.nl (op deze website worden de basissteken ook goed uitgelegd m.b.v. een tekening) en binnen no-time had ik mijn eerste rijtje lossen gehaakt.

Partner vond het wel bijzonder dat ik ouderwetsch zat te handwerken met behulp van een moderne tool (de iPad) naast me op de bank.
“Vind je het niet truttig dat ik met bolletjes katoen en met vilt in de weer ben?”, vroeg ik hem.
Partner haalde zijn schouders op. “Je wordt er vrolijk van merk ik. Bovendien moet je soms op zoek gaan naar de innertrut in jezelf.”
granny squareIk keek hem verwonderd aan.
“En je hoeft niet lang meer te zoeken”, lachte hij.
Juist, ja.

Een vierkantje haken
Je kunt wel lossen blijven haken tot je bolletje katoen op is, maar ik wilde eens wat anders proberen. Ik kwam een filmpje tegen over het haken van een ‘Granny square’. Zo’n vierkantje zag er professioneel uit en met de iPad weer naast me haakte ik een Granny square met twee kleuren. Het ging natuurlijk met wat gemopper en met flink wat kramp in mijn vingers gepaard, maar het is gelukt! Nu jullie! 🙂

En wat ga ik nou precies met dat vilt doen? Tja, ik heb mijn draai in het vilt nog niet helemaal gevonden.

Advertentie

9 gedachtes over “Een nieuwe hobby of tijdelijk afgeleid?

  1. Dat is een keurige Granny Square geworden. Bij mij zijn ze aan een kant altijd flink wat groter dan aan de andere kant.. Of ze worden rond..

  2. Je innertrut?? WAHAHA. Hoe verzint ie het.
    Crea bea hoor.. Nee, ik geloof dat ik dit soort klusjes over moet laten aan de mensen die het leuk vinden om te doen 🙂
    Ziet er wel erg leuk uit, dan dan weer wel!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.