Expositie tijdens ‘Open-huizen-dag’

nijmegen 1Op zaterdag 5 oktober is het weer Open-huizen-dag en daar zit ik een beetje mee. Partner heeft namelijk een huis te koop staan en we willen wel weer eens wat bezoekers. Niet alleen on-line, maar ook op de stoep.

open huisTijdens de laatste Open-huizen-dag hebben we van 11 tot 15 uur tegen 12 cupcakes aangekeken en ze uiteindelijk zelf opgegeten. Er is niemand geweest. Eerlijk gezegd hadden we dat ook niet verwacht, maar we hadden het natuurlijk wel een beetje gehoopt.

Wel of niet
Eigenlijk willen we niet meer mee doen met zo’n dag. Als mensen interesse hebben bellen ze de makelaar wel voor een afspraak en dan kunnen ze alsnog gaan kijken. Maar toch, er staan meerdere huizen te koop op in de straat. Als ze bij één van die huizen gaan kijken en het valt tegen, komen ze misschien toch wel langs …

Ludieke acties
Ik heb zitten denken hoe we zo’n open dag wat aantrekkelijker kunnen maken. Zowel voor onszelf als voor anderen. Dus ik dacht aan een tuinfeest met ballonnen, een BBQ en veel drank (ranja ofziets ;-)), misschien wat karaoke erbij of een bekende Nederlander die kan zingen. Dan kunnen we laten zien hoe groot de tuin is (ruim 300 m2) en hoe goed deze te gebruiken is voor feestjes of voor het ophangen van enorm veel was of voor het houden van veel honden in een kennel.

Een speurtocht organiseren door het huis en in het bos ertegenover is ook even in mijn hoofd geschoten (het schoot er ook meteen weer uit). Of de picknick waar ik al zolang op zit te wachten. Dat moet nog kunnen begin oktober. Er is voldoende parkeerplek in de buurt en ook op de oprit kunnen drie-en-een-halve auto staan. Ik verwacht dat er wel wat mensen van de Universiteit Nijmegen komen of van het Radboud Medisch Centrum, dat ligt namelijk op minder dan 2 km afstand.

Expositie
Misschien kan ik de Open-huizen-dag wel combineren met een expositie. Open huis en open atelier! Mijn eigen werk in de woonkamer en in de tuin en een rondleiding door het huis.
“Waarom denk je dat het relevante kijkers voor het huis oplevert?”, vroeg Partner. Hij moet altijd weer even de serieuze meneer uithangen.
“Als er mensen voor de andere huizen in de straat komen lopen ze misschien wel eerder naar binnen”, antwoordde ik. “Bovendien kan ik mijn publiek in het oosten van het land uitnodigen en dan hoeven ze niet zo ver te reizen. Dan zitten we in ieder geval niet de halve dag alleen.”
“Hm, het klinkt alsof je er over nagedacht hebt”, zei Partner weer. “Ik denk er ook even overna.”
“Doe dat maar”, zei ik. “Dan begin ik ondertussen aan de uitnodigingen.”

Of er echt relevante kijkers komen betwijfel ik, maar je vestigt wel de aandacht op de woning. Het is echter best wel wat werk. En dan mijn werk … heb ik voldoende, is het leuk genoeg om mensen te lokken, moet ik er nog één of twee exposanten bij hebben? Dat dus, allemaal voor één middag.

Wat denken jullie, leuk idee of kan ik hier beter een link plaatsen naar het huis dat te koop staat?

10 gedachtes over “Expositie tijdens ‘Open-huizen-dag’

 1. Een korte reactie:
  – Wel of niet: Wel, niet geschoten is altijd mis.
  – Ludieke acties: Nee, geen wild gedoe. Doe maar gewoon… en bovendien loop je het risico dat je samen met een kater aan de BBQ zit. Kan gezellig zijn, maar nadat er toch niemand is geweest smaakt het niet meer.
  – Expositie: Ja, dat is iets wat anderen niet doen. Het lijkt mij redelijk uniek en je komt inderdaad het publiek maar ook eventuele exposanten uit het ‘oosten’ van het land een flink eind tegemoet. Je trekt misschien niet direct potentiële kopers, maar je hebt wel mensen in de woning en de tuin die ook weer over een netwerk geschikken en je bent zeker van bezoek. We leven zo’n beetje in een netwerk maatschappij, dussss…..

 2. Wat n ideeën!
  Heb je al besloten wat je gaat doen?
  Hier ook huis te koop, en wil ook iets speciaals doen a.s. zaterdag!
  Misschien ballonnen boog bij de deur oid.
  Succes!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.