Voor op de WC

wc r en bIets voor op de wc, maar geen wc-bril, toiletpapier, luchtverfrisser of scheurkalender. Wat dan wel? Een bordje voor op de deur van het toilet, zodat je gasten niet de gangkast, badkamer of slaapkamer inlopen als ze een plasje willen plegen.

kroning 1Kroontjes
Onlangs maakte ik twee kroontjes voor een collega die opmerkte dat hij een koninklijk toilet had vanwege de oranjeachtige kleur van de muren. Ik merkte op dat het toilet dan wel een kroontje nodig had. Toen mijn collega dat beaamde ben ik aan de slag gegaan en ik maakte twee kroontjes. Het weekend voor Koninginnedag werden de kroontjes met dubbelzijdig tape op de wc-deur bevestigd.

Vlinder
toiletEen andere collega zag dit en al snel lag er een volgende opdracht voor een toiletbordje. Ik sneed een plak klei op maat schreef er in mijn ‘mooiste handschrift’ toilet op en voegde er een vlindertje aan toe. Met zwart onderglazuur vulde ik de letters. Daarna ging er een glanzende transparante glazuurlaag over. Ook dit bordje is inmiddels met dubbelzijdig tape op een wc-deur geplakt.

Huisjes
Toen ik toch zo lekker bezig was maakte ik nog twee huisjes voor het toilet. Deze heb ik onlangs al laten zien, maar nu heb ik ze met acrylverf een kleurtje gegeven. Het roze huisje is 8,5 cm hoog, het blauwe is een paar millimeter kleiner.

6 gedachtes over “Voor op de WC

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.