Huisjes van keramiek

huisjes op rots 2Al sinds ik begonnen ben met boetseren wilde ik graag huisjes maken van klei. Ik maakte een keer een mini huisje terwijl ik eigenlijk het liefst torens en kastelen zou maken. Maar daar was ik nog niet klaar voor, eerst moesten alle andere ideeën mijn hoofd uit.

Op een rots
Vorige maand was de tijd rijp, nog niet om kastelen te bouwen, wel om voorzichtig aan met huisjes te beginnen. Ik had een halve bol gemaakt van klei en die wilde ik volbouwen met huisjes. Het idee dat ik had bleek moeilijk uitvoerbaar te zijn. Er werd me aangeraden de bol hier en daar plat te slaan. Dat bleek de juiste fundering te zijn voor de flats en huisjes en er ontstond een bewoonde rots.

verscholen flatIn het gras
Bij de tweede ‘woning’ was ik begonnen met een bonk klei met de bedoeling er iets abstracts van te maken. Ik kerfde wat lijnen in de bonk en er ontstonden mega grassprieten. Hier moet wat verscholen zitten in het hoge gras dacht ik. Een vogel, slak, een paar handen of een hoofd, ik vond het allemaal niet leuk genoeg. En ineens kwam er een gebouw tevoorschijn. Het is een enorm gebouw of is het juist heel klein en zijn alleen de grassprieten gigantisch?

De werkstukken moeten nog geglazuurd worden en de rots is bedoeld voor de rakustook (die inmiddels verschoven is naar eind september).

Op de wc
De wc-kroontjes die ik voor een collega maakte bezorgden me een andere opdracht voor een ‘toiletbordje’. Toen ik daarmee bezig was dacht ik, waarom maak ik niet een gezellig strandhuisje of wc-huisje. Tja, waarom niet. 🙂 Ook deze huisjes moeten nog een kleurtje krijgen.

Ik ben bang dat ik nog lang niet klaar ben met de huisjes van keramiek!

wc-huisjes

Advertentie

11 gedachtes over “Huisjes van keramiek

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.