Hardlopen met een app

Nu ben ik wel zo stoer aan het hardlopen geslagen, de vraag is echter of ik het wel vol ga houden. Is dit dan eindelijk een sportieve bezigheid waar ik de discipline voor kan opbrengen? Houden mijn knieën en die van Partner het vol?

Hardlopen met een app
rundouble-spOm als leek het hardlopen verantwoord op te bouwen heb ik op mijn smartphone een app gedownload. Met deze app word je d.m.v. een intervaltraining, waarin je telkens langer gaat hardlopen en minder lang gewoon loopt, in negen weken begeleid naar een half uur hardlopen. Je traint drie keer per week ongeveer een half uur.

Er zijn diverse apps verkrijgbaar maar ik koos voor Rundouble omdat de eerste twee weken gratis zijn. Ik wist tenslotte nog niet of ik het langer dan twee weken vol zou houden. In eerste instantie wilde ik de app omdat mij dan precies gezegd werd wanneer ik moest gaan hardlopen en (vooral) wanneer ik weer gewoon kon lopen. Als ik tijdens het hardlopen ook nog een stopwatch moet bedienen is dat behoorlijk onhandig. Je kunt ook gewoon muziek afspelen op je smartphone terwijl de app aanstaat.

GPS
Indien je gebruik maakt van GPS is een leuke bijkomstigheid van de app dat je allerlei informatie tussendoor krijgt (indien je dat wilt). De dame van de app zegt je hoe hard je gelopen hebt, hoeveel km je gelopen hebt en wat je gemiddelde snelheid is. Na afloop van je ‘run’ kun je op een kaartje zien waar je gelopen hebt en een statistiek laat je zien hoe je ‘run’ verlopen is. Je kunt alle informatie zelfs teruglezen op de website van Rundouble.

run week 4

Met GPS had ik aan het begin nog wel wat problemen. De eerste keer ging alles prima, maar toen ik voor de tweede keer hardlopen mijn GPS aanzette kreeg deze geen signaal. Dat kwam waarschijnlijk omdat ik binnen was en het buiten te kort geprobeerd had. Ook de derde keer hardlopen heb ik zonder GPS gedaan.  Op een gegeven moment kwam ik op het idee om de GPS op mijn werk al aan te zetten zodra ik in de auto stapte om naar huis te rijden. Dat werkte, tegen de tijd dat ik thuis was had de GPS het signaal opgepakt en kon ik me omkleden en meteen van start.

Over het volhouden en de knieën van Partner en mij zal ik het in een volgende hardloop blogpost hebben.  

10 gedachtes over “Hardlopen met een app

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.