Start running now! (2)

Dit is het vervolg van Start running now! (1)

Het was mooi weer die zondag, na maanden sneeuw en grauwigheid scheen eindelijk de zon, en hoe. Ik wilde naar buiten en probeerde Partner over te halen mee te gaan. Het was onbegonnen werk, er was tenslotte voetbal op tv. Aan het eind van de ochtend kwam hij me toch halen.

Naar buiten
“Zullen gaan hardlopen met die ‘app’ die je gedownload hebt?”, vroeg Partner.
Verbaasd keek ik op van mijn boetseerwerk om te zien of hij het meende. Na het lezen van het artikel over hardlopen van Aaf Brandt Corstius in Volkskrant magazine, had ik een app op mijn smartphone gezet waarmee je het hardlopen kunt opbouwen. Het was de app RunDouble die belooft je van zitten op de bank naar vijf kilometer hardlopen te begeleiden. De eerste twee weken lopen waren bovendien gratis. Elke keer wanneer ik op mijn mobieltje keek zag ik het rennende gele mannetje. Wie weet krijg ik per ongeluk zin in hardlopen als ik dat mannetje maar vaak genoeg zie, dacht ik.

rundouble

Je kunt natuurlijk ook zelf met een stopwatch of horloge aan de slag, maar het is veel makkelijker om oordopjes in te doen en je door de app op je smartphone te laten vertellen wat je moet doen. Het was even wennen, een dopje in je oor, muziek op de achtergrond en een dame die je vertelt dat je moet beginnen met je warm-up wandeling van vijf minuten. Het was nog meer wennen om in sportkleding en op sportschoenen samen met Partner buiten te lopen.

De eerste stapjes
“Start running now!”, zei de vrouw van de app.
“Ja”, riep ik tegen Partner en we begonnen te rennen. Wat duurde die minuut lang, wat was het lang geleden dat ik een sprintje getrokken had, wat viel het tegen. Na die minuut mochten we anderhalve minuut flink doorlopen. Pff, even op adem komen. Dankzij het mooie weer bleven we het zonnig inzien.
“Start running now!” Hoorde ik en daar gingen we weer. Ik zette kleine pasjes, Partner nam grote rustige stappen en hield zich in om naast me te blijven. Voor mijn gevoel hobbelde ik naast de sierlijke loop van Partner.

hardlopenDit was leuk om een keertje geprobeerd te hebben, maar hier gaan we niet mee door, schoot er door mijn hoofd.
“Start running now!” De stem gebood me om weer te gaan rennen. In tegenovergestelde richting kwam een hardloper aan.
“Let op, die gaat ons groeten”, fluisterde ik hijgend tegen Partner. Inderdaad, de man stak lachend zijn hand op. Wij deden hetzelfde en Partner sloeg meteen zijn hand tegen de mijne in een ‘high five’.
“Ze trappen erin”, zei hij breed lachend. Voor we het door hadden waren we al op de helft. De eerste en tweede minuut hardlopen was ik niet vooruit te branden en ik snakte naar adem. De vierde en volgende minuten hardlopen gingen lang niet zo moeizaam meer. Dat verbaasde me, ik had verwacht dat het zwaarder zou worden.
Toen we ook de achtste minuut gelopen hadden en in een rustig tempo naar huis mochten lopen waren we letterlijk en figuurlijk uitgelaten. Wat voelde dat heerlijk!

Wordt binnenkort weer vervolgd met meer over de C25K hardloop app, hardloopschoenen en natuurlijk afzien. 🙂

Lees meer over de C25K hardloop app van Rundouble.

10 gedachtes over “Start running now! (2)

  1. Wat goed wat goed!!
    Je zult zien dat het na de derde keer al een stuk makkelijker wordt. Ik krijg spontaan zin om ook te gaan. Het is nu ook van het heerlijke weer. Eerst een bezoek aan het paard en daarna ook opzoek naar mijn hardloopschoenen!

  2. Goed bezig hoor! Ik kan me er nog steeds niet toe zetten… fitnessen prima maar buiten hardlopen… nee… dat wordt ‘em nog eventjes niet…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.