I’m blue

Er komt een moment dat het duidelijk is dat je een relatie moet beëindigen. Het doet pijn, veel pijn wanneer je je grote liefde moet achterlaten, maar soms moet je hard zijn om jezelf te beschermen.

Te klein
c2Tijdens de expositie werd al snel duidelijk dat mijn Citroën C2 niet geschikt was om sokkels in te vervoeren. Bij het inladen van de grootste sokkel bleek mijn autootje 20 cm te klein te zijn!
Ook begonnen de jaartjes te tellen. Bij het rijden in de auto van Partner kwam ik er bovendien achter dat je met een grotere auto sneller voorrang krijgt en bij het invoegen eerder wordt geaccepteerd.
De C2 ‘dwong’ mij ook om wedstrijden te doen bij het stoplicht en toen ik een paar maanden geleden mijn allereerste boete voor te hard rijden kreeg wist ik dat er iets moest veranderen.

Nieuwe liefde
Na vijf jaar trouwe dienst ben ik op zoek gegaan naar wat anders. Ik zal jullie niet vermoeien met mijn maandenlange zoektocht waarbij zowel de Renault Megane en de Honda Civic sneuvelden. Het belangrijkste is natuurlijk dat ik mijn nieuwe liefde gevonden heb in een ijsblauwe Hyundai i30. De kleur past ook nog eens prima bij mijn blauwe logo. Je weet maar nooit of ik ooit nog eens reclame ga rijden. 😉

i30

Ff wennen
Het is natuurlijk wel even wennen. Ik dacht dat ik een beetje opschepte toen ik mijn collega’s vertelde dat de i30 50 cm langer is dan de C2. Het was echter niet overdreven, het blijkt zelfs 60 cm te zijn. De kofferbak is twee keer zo groot. Ik keek dan ook mijn ogen uit toen ik de zomerbanden netjes op een rijtje in de kofferbak zag staan in plaats van kris kras over de opgeklapte achterbank. Er is genoeg plek voor sokkels en keramiek. De twee extra achterdeuren zijn ook erg makkelijk. Als het goed is zou deze auto wat zuiniger moeten zijn en ook een ietsiepietsie minder snel.
“Schat, elke auto waarin jij rijdt is snel”, zei Partner toen ik me afvroeg of ik nog wel op tijd op mijn werk zou zijn.

Voor de buren is het ook even wennen. Eerst pasten er precies zes auto’s op het parkeerterrein, twee kleine en vier grote. Nu dus niet meer, het is echt proppen … sorry.
Het is alleen jammer dat mijn auto inmiddels denkt dat ie van een oud vrouwtje is omdat ik er vanwege de griep niet in gereden heb. Ik beloof ‘m plechtig dat dat vanaf vandaag afgelopen is. 🙂

21 gedachtes over “I’m blue

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.