Het waait en het wappert

imagesCAL4KD3KHet was de afgelopen week weer eens lekker aan het stormen. Ik vind het altijd geweldig als de wind om het huis giert. Dat er takken over de weg waaien en bomen omvallen is dan wat minder lollig.

Net als met onweer gaat bij een beetje storm mijn fantasie al met me op de loop. Het is heerlijk om de hoofdpersonen in een aanstaand verhaal te laten worstelen met de krachten van de natuur. 🙂

Windkracht 11
storm pluDe zwaarste storm van de laatste decennia was die van 25 januari 1990. Langs de kust werd zelfs windkracht 11 gemeten. Ik vind het vervelend om toe te moeten geven dat ik me deze storm nog heel goed kan herinneren. (Hoewel ik in eerste instantie dacht dat de storm in februari had plaatsgevonden.)

Samen met een vriendin zou ik naar de open dag van de Kunstacademie in Rotterdam gaan. Ik weet nog hoe we van school tegen de wind in naar het station liepen. Met z’n tweeën moesten we haar fiets in bedwang houden, die al deels losgekomen was van de grond. In Rotterdam moesten we ons, op weg van het station naar de Kunstacademie, regelmatig aan lantaarnpalen vastgrijpen om niet de weg opgeblazen te worden. Mijn vader kwam ons gelukkig ophalen en op de snelweg (waar we 120 reden) werden we ingehaald door bladeren, papiertjes en andere troep.

Techniekmuseum
Toen ik ooit in het Techniekmuseum in Berlijn was heb ik me behoorlijk vermaakt in het stormhoekje. Het ging natuurlijk over het opwekken van energie, maar ik vond vooral de diverse filmpjes leuk die werden vertoond over mensen die overvallen werden door de storm. Het onderdeel windkracht is een tijdelijke tentoonstelling die tot 31 oktober 2013 te zien is.

Onderstaand filmpje met de schattige eendjes was er ook te zien. Ik zal het alvast verklappen, het loopt goed af dus kijk gerust. 😉

Advertentie

9 gedachtes over “Het waait en het wappert

  1. Leuk die eendjes.. Ik was even bang dat… Maar gelukkig kwam het (in ieder geval zo lang het filmpje duurt) goed.

    Ik ben dol op storm. Tenminste, wanneer ik de deur niet uit hoef..

  2. Storm is het allerfijnst als je in bed ligt met je boek. Lekker onder de dekens. Ach die arme eendjes (ik geef toe dat ik toch moest lachen ;-))

  3. Van der Gijp.. Hilarisch!!!
    Ik kan mij er minder in vinden. zeker als ik door de polder moet opweg naar mijn paardje. Het arme beest zie ik dan zielig in een hoekje van zijn stal staan. Ik heb nog liever de regen en kou dan storm.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.