Frutsel Knutsel

Oké, een beetje brutaal maar toch heb ik José gemaild om te vragen of ik een gastcolumn voor haar mocht schrijven. In ruil voor een gastcolumn op mijn blog mocht ik er ook een voor haar schrijven. “Yeah!” Ik was er super blij mee.

Ik zal me eens voorstellen, anders kom ik ook brutaal over op jullie en nog wel op José’s blog. Dat moeten we niet hebben! Nou, ik ben Suzanne. Ik ben een 14 jarige Brabander. Ik blog en schrijf met veel passie en gevoel en hopelijk kan ik dat overbrengen op mijn lezers. Ik ben een echt freubel-, frutsel- en knutselmens en daar wil ik vandaag iets mee gaan doen. Misschien hebben jullie er wel ooit van gehoord maar misschien ook niet. Fimo klei.

fimoklei roosjesFimo klei, eigenlijk een heel raar woord, maar zulk leuk spul om dingen mee te maken. Je kan er eigenlijk alles mee. Je maak bijvoorbeeld een mooi roosje, schuift het in de oven en na een half uur kan je het vernissen en klaar is het! (Het moet natuurlijk wel even drogen voordat je het ergens opzet).

Ik was begin vorige week ook weer aan het knutselen geslagen. Je begint eraan met een klein ideetje en je krijgt telkens steeds meer ideeën, en daarna nog meer tot je overvol zit. Uiteindelijk heb je of teveel ideeën, of heb je geen tijd meer, maar nog veel erger je klei is misschien al wel op. Na anderhalfuur had ik 2 kleine beeldjes in elkaar gefrutseld, en blij dat ik ermee was.

Zelf haal ik heel veel ideeën en foto’s van andere onderwerpjes van Google af. Je tikt het gewoon bij afbeeldingen in en er komen zo 1.000 foto’s op je afgevlogen. Ook kan je natuurlijk zelf iets bedenken en daarna uitwerken, dan is het helemaal van jou. Ook schrijf ik creabea blogs op S-Diary. Dus neem gerust een kijkje en misschien grijpt jouw hand dadelijk ook naar de fimo klei. Het is super leuk, I love it!

Ik vond het voorstel van Suzanne eigenlijk wel leuk. Heb je ook interesse om een gastblog te schrijven op Appelig over creativiteit of inspiratie en/of heb je interesse in een gastblog van mijn hand? Laat dan even een berichtje achter op het contactformulier.

10 gedachtes over “Frutsel Knutsel

  1. Fimo is zeker leuk, je kan er echt vanalles mee! Ik vond het zelf ook heel leuk om een gastblog te schrijven voor José en hoop ze mij nog een keertje vaker vraagt.

  2. Fimo is leuk! Ik heb er jaren mee gespeeld. Maar op een gegeven moment wist ik niet meer waar ik mijn creaties moest laten; mijn hele huis stond vol. Ik ben overgestapt op marsepein en fondant. Da’s bijna het zelfde als fimo!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.