Waar ben je nou eigenlijk mee bezig?

schaal witIk draai er misschien een beetje omheen, maar het wordt wel weer eens tijd om te laten zien waar ik zoal mee bezig ben op boetseergebied. Ik heb tenslotte niet voor niets een maand kleivrij gehad. 😉

Lokkenbol
Nadat ik mijn boetseerblock overwon, is het weer helemaal goed gekomen met me. Op de expositie viel Lentebol erg in de smaak en ik besloot haar een zusje te geven Lokkenbol genaamd. Met Lokkenbol ben ik ruim drie weken bezig geweest.
Ik houd haar nog eventjes voor mezelf totdat ze geglazuurd is.

Na dit grote project, wilde ik weer even wat kleine dingetjes maken. De schaaltjes en labeltjes heb ik nu wel even gehad en ik heb me op kopjes en lepeltjes gestort. Het was een hoop gepriegel, maar daar zal ik jullie in een andere blogpost mee lastig vallen. 😉

De schaal
Eén van mijn geëxposeerde werken was een grote schaal van rode chamotteklei. De schaal was gedeeltelijk geglazuurd met rode vlakken en wat koperoxyde. Tijdens de expositie vroeg iemand of ik de schaal voor haar wilde namaken maar dan met blauwe vlakken.
Geen probleem, zou je misschien denken. Er is echter wel een klein probleempje. Blauw glazuur ziet er op rode klei namelijk niet altijd uit als blauw, maar als bruin/groen.

Ik stelde daarom voor de schaal in witte klei te maken. Daar ziet blauw er gewoon uit als blauw. Ze vond het goed en ik ben afgelopen weekend aan de slag gegaan. De originele schaal is van dunne lapjes rode klei gemaakt die ik half over elkaar gewalst heb. Daardoor onstaan de gaten en onregelmatige randen in de schaal. Dat lukte bij deze klei niet. Ik heb de schaal daarom uit één grote lap gemaakt. De schaal is nu wat dikker zodat deze ook echt gebruikt kan worden en niet alleen voor de sier is. Er hoeft niet voorzichtig omheen gelopen te worden als ie straks klaar is.

Behalve de kenmerkende lijnen en arceringen wilde ik de schaal nog iets nieuws meegeven. Dat zijn de bolletjes geworden. Zelf vind ik dat de schaal er wat speelser en grappiger door wordt. Nu weer even wachten tot de schaal droog en gebakken is. Ik zie er erg naar uit om te glazuren!

14 gedachtes over “Waar ben je nou eigenlijk mee bezig?

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.