Dagdromen in keramiek

english_cottage_garden_designIk ben een dagdromer (ook ’s nachts kan ik er wat van hoor). Een enkele keer heb ik in die dromen een half tot 30 miljoen gewonnen en een andere keer heb ik een zeer succesvol boek geschreven. Soms heb ik een schattig atelier en dito keramiekwinkeltje in cottagestijl waarin ik de hele dag niets anders doe dan potjes draaien, beelden boetseren, glazuren en enthousiaste klanten ontvangen die dat schattige winkeltje in één keer leegkopen.

Ongeveer een jaar geleden kwam ik per ongeluk op Karin’s Style Blog terecht. Karin werkt met keramiek en ik keek dan ook met zeer veel belangstelling rond op haar site. Mijn oog viel op een oproepje dat ze geplaatst had. Daarin stond dat ze op zoek was naar een workshop assistent. Mijn dagdroomwolkjes vulden zich en stegen onmiddellijk op.

De workshop assistent
“Oeh, leuk!”, dacht ik meteen. De workshop assistent zou voor een periode van minstens 3 a 4 maanden voor haar gaan werken in Stockholm. Je zou daarbij alles leren over het runnen van een succesvolle keramiekwinkel. “Uhm, juist”, dacht ik toen. Stockholm ligt niet naast de deur natuurlijk, maar hoe krijg ik 3 a 4 maanden vrij!

In dagdromen bestaan problemen niet, dus ik schoof ze meteen op een donkere wolk, blies ze weg en las verder. Het was een niet-betaalde functie, maar ze zou je alles leren over keramiek en je kreeg dagelijks een gezonde lunch. Het donkere wolkje kwam weer terug. Tja, dat zou wel een hele dure grap worden. Onbetaald verlof nemen om naar Stockholm af te reizen en voor een paar maanden in een hotel vertoeven. Ik mijmerde nog even door, maar deze dagdroom kwam al snel tot een eind.

Keramiekmeditatie
Tijdens het draaien van potjes op een pottenbakkersdraaischijf (pottenbakken dus) merk ik dat ik alleen maar aan het potje kan denken waar ik op dat moment mee bezig ben. Er is geen ruimte voor problemen, herinneringen en boodschappenlijstjes. Het draaien vergt zoveel concentratie dat dat het enige is wat je kunt op dat moment. Eigenlijk is het een soort meditatie, waarbij je wel goed op je ademhaling moet letten want zelfs dat vergeet je soms.

Een aantal weken geleden kwam ik weer op het blog van Karin terecht en daar zag ik onderstaand filmpje. De maker van het filmpje geeft naar mijn idee heel goed weer wat een rust er van pottenbakken kan uitgaan. Voor mij was het bekijken van het filmpje ook een meditatief momentje. Ga er maar even voor zitten, met het geluid aan. 😉

13 gedachtes over “Dagdromen in keramiek

  1. Droom heerlijk verder José! Ik geniet er van mee 🙂 Eén van mijn favoriete leuzen is toch wel: “leef je dromen!” Dus wie weet wat er nog in het verschiet ligt voor je! Maar wat het ook is… blijf in ieder geval schrijven! Succes en droom fijn!

  2. Dat van een bestseller schrijven heb ik ook weleens gedroomd maar verder kan ik me vaak m’n dromen niet meer goed herinneren…
    Jammer dat deze droom niet uit is gekomen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.