Nordic Walken met oliebollen

oliebollenAl jaren is er op oudjaarsdag een Oliebollenwalk. Dan Nordic walk je een stuk en daarna is er koffie met oliebollen! Om misverstanden te voorkomen … ik heb dus niet met oliebollen gelopen. 😉
De vorige keren was ik verhinderd of ik had geen puf. Nu trok ik de stoute schoenen aan en ging op weg naar de Reeuwijkse Plassen.

Ik ben een echte appelflap
Nu ben ik helemaal niet dol op oliebollen. Voor de vorm eet ik er weleens eentje, maar echt lekker vind ik ze niet. Als je me daarentegen een paar appelflappen voorschotelt, zou het zomaar eens kunnen dat ze binnen een paar minuten op zijn. Even voor de goede orde, dan heb ik het over de ontzettend lekkere appelflappen die mijn vader gebakken heeft he, niet over die achterlijk grote appelenveloppen uit zo’n kraam.

Reeuwijkse Plassen windkracht 6
Maar goed, we verzamelden ons met 15 man op de parkeerplaats waar de wind ons een flinke draai om de oren gaf. Ik had geen muts of sjaal bij me (het was tenslotte 10 graden), maar ik vreesde toch voor oorpijn. Gelukkig had de trainster wc-papier bij zich waar ik een stukje van in mijn oor propte. De tocht kon beginnen.

We liepen eerst een stukje door het bos en namen toen de route om de Reeuwijkse Plassen heen. Er waren behoorlijke golfjes te zien met witte schuimkoppen erop. Dan was het windkracht 6 riep iemand en ik geloofde het onmiddellijk. Je moest je stokken af en toe goed vast houden, anders gingen ze er vandoor.

rwksplassen

Er kwamen wat zonnestralen door het wolkendek heen en het leek ineens wat minder somber. Daarna draaide de weg en liepen we een flink stuk tegen de wind in. We moesten best doorstappen. Toen we het ergste gehad hadden waren we ook meteen over de helft. Anderhalf uur na de start gingen we het paviljoen binnen voor de welverdiende oliebollen. Die bleken niet op het menu te staan, maar gelukkig hadden ze nog een paar mini-oliebollen.

Na deze gezellige en laatste echte inspanning van het jaar kan ik jullie alleen nog maar een hele fijne jaarwisseling toewensen en een gezond, gelukkig, creatief en appelig 2013!

Mijn tante Greet wil ik alvast van harte feliciteren met haar verjaardag op 1 januari. Dat feliciteren zal ik deze keer in hoogsteigen persoon komen doen, u bent gewaarschuwd! 😉

13 gedachtes over “Nordic Walken met oliebollen

  1. Wat een sportieve afsluiting van een creatief jaar! Ik wens je een fantastisch 2013 vol stokken-lopen, vrouwtjes van klei, exposities en leuke blogs toe (en geluk en liefde etc etc)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.