Sabbatical

Ik heb het al vaker geroepen, “ik wil een sabbatical!” Heerlijk lijkt het me om een jaar vrij te zijn om daarin te boetseren en te schrijven en tijd te hebben om toe te geven aan andere creatieve uitspattingen. Ik zou dan ook op vakantie gaan en lekker uitrusten. Maar ja, een jaar vrijnemen zit er natuurlijk niet in.

Nadat ik het afgelopen jaar druk geweest ben met (en me druk gemaakt heb om) de expositie merkte ik de laatste tijd dat ik echt toe was aan een langere periode vrij. Een periode om bij te komen en waarin ik wat meer tijd heb om af te spreken met de mensen die ik het afgelopen jaar wat verwaarloosd heb. Ook Partner die zich de afgelopen maanden als een ware huisman ontpopt heeft (ja, met klei of verf aan je handen kun je geen was ophangen hoor ;-)), verdient wel wat extra aandacht. Ik ben dan ook erg gelukkig met het vooruitzicht de hele maand december vrij te zijn!

Een stedentrip
Er is meteen een stedentrip geboekt naar Berlijn. Dat leek ons wel een leuke stad om in de decembermaand te bezoeken. We zijn er al eerder geweest en het is de hoogste tijd om er weer eens een kijkje te nemen. Er zijn ook al wat andere uitjes bedacht, maar ik wil natuurlijk niet alles volplannen. 🙂

Inspiratie
Ideeën voor nieuwe creaties dringen zich aan me op. Ik ben voornamelijk bezig geweest met het glazuren en beschilderen van beelden en niet met het boetseren ervan en ik mis het. In mei staat een workshop Raku op het programma en voor die workshop moet ik zes beelden, potten en/of schalen gemaakt hebben, daar kan ik nu mooi aan beginnen.

Wat Raku precies is kan ik jullie niet vertellen, dit wordt namelijk mijn eerste workshop. Maar om even kort door de bocht te gaan, Raku is een primitieve stooktechniek waarbij craquelé in glazuur ontstaat door middel van snelle afkoeling. Uiteraard zal ik jullie tegen die tijd meer vertellen over de workshop.

Kortom ik hoop op een relaxte, culturele, gezellige, sociale en ook creatieve decembermaand.

19 gedachtes over “Sabbatical

  1. Dat zal deugd doen zo een maand! Hopelijk zijn je batterijen dan helemaal opgeladen voor het nieuwe jaar! Geniet er van en geniet van elkaar 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.