So you think you can zumba!

Toen ik me inschreef voor de sportschool deed ik dat vooral omdat ik erg enthousiast was over het groepslessenaanbod. Er zijn zestien verschillende soorten lessen goed verdeeld over de week. Dan is er ook nog eens een handige lessenplanner waar je je een week voor de les begint voor kunt aanmelden, zodat je zeker bent van een plek.

Ik wilde me aanmelden voor de roeiles op maandagavond, maar die was vier dagen voor de start al bommetje vol. Gelukkig begonnen er om die tijd nog twee andere lessen, namelijk Bodystep en Zumba. Bodystep vind ik heel erg leuk, maar mijn knieën kunnen het helaas niet aan. Het werd dus Zumba.

Voor de zaal stond al een handjevol meiden te wachten. Toen we naar binnen liepen zag ik dat er gelukkig ook nog wat oudere exemplaren mee naar binnen gingen. Ik ging op een willekeurige plek in de zaal staan, al snel bleek dat er op die plek normaal gesproken iemand anders stond en ik werd langzaam naar achteren gedrongen.

De zumbajuf kwam binnen en sprong op haar podium. De muziek ging aan en de les begon. Eerst een beetje heen en weer stappen, dat was een makkie. Daarna ging het dansen beginnen. Ze deed wat pasjes voor, wij deden het na. Daarna deed ze de muziek aan en we deden de geoefende pasjes weer, twee keer zo snel. 

De juf was een enthousiaste giller, whoopwhoop schreeuwde ze in de microfoon om ons op te zwepen. Ik kon de pasjes natuurlijk moeilijk bijhouden omdat ik het programma niet kende (en misschien ook omdat ik niet zo soepel meer ben als ik had gehoopt). Tot mijn opluchting merkte ik dat de dames om mij heen er ook niet veel van bakten.

Tijdens de liedjes stampten, dansten en sprongen we, maar na elk nummer stonden we een paar minuten stil omdat de zumbajuf de muziek moest wisselen. Ik heb tijdens dat uurtje zumba zeker 20 minuten stilgestaan om te wachten op het volgende nummer. Ik was dan ook niet zo uitgeput als ik had verwacht, wel kreeg ik halverwege de les gigantische last van mijn knieën.

Conclusie: zumba is niets voor mij en voor mijn knieën. Van deze juf wil ik ook geen les meer hebben, het is te soft met al dat wachten tussendoor en ze schreeuwt te hard. Ik ga maar eens wat anders proberen.

14 gedachtes over “So you think you can zumba!

 1. Jammer, jammer, het kan zo leuk en uitputtend zijn. Duidelijk niet het juiste juffie 🙂
  Ik hoor wel wat het nu gaat worden 😉
  gr. Margot

 2. Ojee Zumba… nou ik doe ook regelmatig aan Zumba maar dan met de video’s of de videogame voor de PS3, dat gaat zo snel door dat je ongeveer 2 tellen kans hebt om wat water achterover te slaan. Heeeel vermoeiend! Daar heb ik ook nog ooit een logje over geschreven. 🙂

  Echt jammer dat het daar zo traag ging, normaal is het juist bijna niet bij te houden.. 😉

 3. Fantasch verhaaltje !! Ik zie het helemaal voor me. Met dat geschreeuw moet het nog leuker lijken……niks voor mij !
  Wat onhandig dat ze telkens stopte, CD mix zou inderdaad wel handiger zijn…….

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.