De expositie

dag SybilleHet zit er op! Maanden hebben we er naar uitgekeken en in één middag was het voorbij. Waar ik het over heb? Over de expositie van GB Beeldend Kunstenaar en Appelig natuurlijk.

Vorig jaar ergens in oktober zeiden mijn vriendin GB en ik voor de grap tegen elkaar, zullen we een expositie houden? (Hoe dat precies in zijn werk ging kun je lezen in Grote plannen!) Iets meer dan een jaar later, op 11 november, was het dan eindelijk zover.

Afgelopen vrijdag reden we met volle auto’s naar Leiden met de schilderijen, beelden en sokkels. De shop werd opgebouwd, de sokkels neergezet, de schilderijen opgehangen en uitgelicht. We waren al behoorlijk zenuwachtig aan het worden.

  

De expositie
Op zondagochtend sprong ik zingend mijn bed uit. Wat had ik er zin in! Ik pakte de laatste spullen in en reed weer naar Leiden. Daar zetten we de laatste puntjes op de ‘i’, ik begon me alleen wat zorgen te maken over mijn speech. Ik ben namelijk niet zo dol op het spreken in het openbaar (als er heel veel mensen meeluisteren).

Om stipt 14.00 uur arriveerden de eerste gasten. We hadden familie, collega’s, vrienden en bekenden uitgenodigd en het was vaak ook een weerzien met oude bekenden. Ik vond het ook erg leuk dat Lauradenkt onze expositie met een bezoekje vereerde en dat ik deze beroemde blogster eens in het echt kon ontmoeten. 😉 Weldra was het een gekakel van jewelste. Binnen een half uur al werden de eerste lieveheersbeestschaaltjes verkocht uit de shop.

Om 15.00 uur toen er zo’n 60 mensen binnen waren was het tijd voor de speech. Bibberend als drie rietjes stonden onze collega N. (die de expositie mede organiseerde) GB en ik klaar bij de microfoon om de mensen welkom te heten, iets over onze kunstwerken te vertellen en om mensen te bedanken. We toosten op alle aanwezigen.


Verkocht!
Opgelucht gingen we daarna weer naar onze gasten toe. Al snel kwam er een mevrouw naar me toe die een van mijn vrouwtjes wilde kopen (Sybille). Dit tot teleurstelling van een collega en zijn vrouw die haar ook hadden willen kopen. Later vielen ze alsnog voor de Theetante. Ook GB verkocht een schilderij.

We hebben enorm genoten van alle aandacht, complimentjes, gezelligheid en van het bijkletsen. Ook na afloop het volgeschreven gastenboek doorlezen was heel erg leuk! Nu is het eerst even tijd om uit te rusten en aandacht te schenken aan de mensen die ik het afgelopen jaar verwaarloosd heb. 😉

Nogmaals dank aan alle mensen die geholpen hebben bij de expositie en aan alle aanwezigen. Jullie hebben het voor ons onvergetelijk gemaakt!

23 gedachtes over “De expositie

  1. Wat een leuk overzicht met deze foto’s. Het zal jullie een goed gevoel geven als op deze dag terug gekeken wordt. Is het voor herhaling vatbaar?

    Ik vond het erg jammer dat ik gister zo laat klaar was anders was ik zeker ook nog even langs gekomen. Van wat ik kan zien, zien de schilderijen er ook erg mooi uit.

  2. Gefeliciteerd met de succesvolle expositie. Het ziet er ook heel mooi en verzorgd uit op de foto’s. En natuurlijk erg leuk dat de beeldjes zo in trek waren!
    Zelf ben ik ook eindelijk weer aan het boetseren na bijna 2 jaar.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.