De kortste rij

Heb je dat nou ook wel eens dat je bij de kassa aansluit achteraan de kortste rij die vervolgens de allerlangzaamste blijkt te zijn? Op het moment dat je besluit dat het echt te lang duurt en je ongeduldig van rij wisselt schiet je vorige rij ineens enorm op.

Eerlijk gezegd heb ik dat probleem niet. Ik pak namelijk nooit de kortste rij, omdat het altijd tegenvalt. In de supermarkt kies ik vaak een langere rij. Ik kan dan rustig al mijn boodschappen op de band zetten en ze ook voor het afrekenen alweer inpakken. Als je bij een lege kassa komt gaat alles dat je op de band zet meteen langs de scanner. Met als gevolg dat je haastig je boodschappen moet inpakken omdat de volgende klant alweer zuchtend op je staat te wachten. Nu ben ik die zuchtende persoon. 😉

Toen ik zo’n 20 jaar geleden op school zat leerde ik tijdens Commerciële Vorming dat er over een aantal jaren een winkelwagentje zou bestaan met een scanner. Alle boodschappen die je uit het schap haalde zou je dan langs de scanner halen en in het wagentje leggen. Je kon dan heel makkelijk afrekenen. Het heeft nog wel even geduurd voordat het zover was. Zelf ben ik nog niet zo hip, maar mijn ouders scannen wel al heel vlot hun boodschappen. Misschien moet ik maar eens vragen of ze me willen voordoen hoe het moet, net als met de eierautomaat.

Met dank aan Ronald voor het aanleveren van het plaatje.

Advertentie

14 gedachtes over “De kortste rij

  1. Ik herken het ja 😛 Ik had hier ook ooit een blogje over geschreven en toen gaf iemand me de tip om ergens te gaan staan en niet meer om me heen te kijken. Dat pas ik nu toe en het werkt heel goed, haha! Ik maak me niet meer druk. Oké, behalve vorige week toen ik en een vriendin eindelijk aan de beurt waren en we niet konden betalen omdat de scanner kapot was. Toen moesten we weer ergens achteraan gaan staan.

  2. Wat een grappig plaatje!

    Ik volg een andere redenering. Ik schuif aan bij de brunette. Brunettes zijn minder populair als kassierster en hebben bijgevolg vaak (niet altijd) minder vlok staan. En dit is echt geen grapje!

  3. Oh ja joh, ik laat ook alles vallen bij het inpakken en ik doe het veel te sloom en dan moet ik nog helemaal mijn pinpas in mijn portemonnee stoppen en mijn portemonnee in mijn tas en dan is de cassiere al bezig met de volgende klant en stresssss.

  4. Ik vind het inmiddels verschrikkelijk als ik in een ‘gewone’ rij moet aansluiten met mijn boodschappen. Ik ben zo ontzettend gewend aan het zelfscannen. Zeer binnenkort opent er in Tilburg de tweede (of derde) Pick up point van de AH waardoor je niet eens meer naar de winkel hoeft. Wij gaan dit thuis zeker testen! Dat zou zooo ontzettend veel tijd en ergenis (drukke winkel, chagrijnige mensen, schooiende kinderen vanwege die klote plaatjes) schelen! Hopelijk is dat een succes =D

  5. Ik ben een groot fan van de Doe-het-zelf-scan-Albert Heijn! Zo handig!
    Alleen vergat ik in het begin vaak dat je je gescande boodschappen in de winkel al kunt inpakken. Dan had ik supersnel alles betaald en moest ik alles nog in de tassen stoppen…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.