De personal coach

Mijn sportabonnement is ingegaan, op internet heb ik me in de lessenplanner meteen opgegeven voor drie groepslessen (yoga, zumba en row). Nu moet ik me echter eerst melden op de sportschool voor een date met mijn personal coach.

Ik vind mijn coach achter een computer. Gelukkig weet ik wat van computers, computers zijn veilig en ze hebben niets met sport te maken. 😉 We bespreken mijn mankementen (alleen de lichamelijke komen deze keer aan bod) en we bekijken wat er moet gebeuren. Al snel komen we tot de conclusie dat er 7 of 8 kilo af moet …

Ontbijten of niet?
Dan wordt mijn eetpatroon doorgenomen. Ik dacht zelf altijd dat ik één van die mensen was die braaf een ontbijtje nam, maar daar is Coach het niet mee eens. Een banaan blijkt een tussendoortje te zijn, geen ontbijt.
“Als je om 06.15 uur opstaat en je ‘ontbijt’ om 07.30 uur, dan is dat veel te laat”, zegt hij. “Je bent al ruim een uur bezig zonder dat je brandstof hebt genomen. Dan is het alsof je een auto van de oprit duwt en er daarna pas in gaat zitten om de motor te starten.”

Na de lunch gaat het volgens Coach weer mis. Tot aan het avondeten nuttig ik namelijk niets. Ik dacht dat dat juist goed was, maar de verbranding komt na de lunch stil te liggen en dat is niet goed. Het is duidelijk, ik moet nog iets eerder opstaan om te ontbijten en er moet een boterham bij. De banaan bewaar ik tot de middag.

Trainen of niet?
Ik vertel Coach trots wat mijn trainingsplan voor de komende week is. Hij vindt het wel aardig, maar er wordt te weinig vet verbrand in de lessen die ik heb samengesteld. Als startweek ziet hij het echter door de vingers. We spreken meteen af voor de volgende week, dan gaan we wegen, meten en trainen! Dat trainen mag ik overigens nu ook gaan doen als ik wil.
Eh, nu? Ik dacht het niet!

Jaja, ik ben weer aan het tekenen geslagen in Paint.

De tweede date
Een week later meld ik me weer braaf bij Coach en ik mag meteen op de weegschaal. Oeps, dat valt tegen. Die weegschaal geeft ruim anderhalve kilo meer aan dan de mijne (en met dat getal was ik al niet blij). Er gaat een centimeter om mijn taille, bovenarm, bovenarm en heupen. Alles wordt opgeslagen in die fijne computer.

Na een conditietest op de hometrainer kom ik puffend van het toestel af. Coach is al bij het volgende toestel en wenkt me. “Kom op”, lijkt hij te zeggen. Hij heeft een trainingsschema voor me gemaakt met cardio- en krachttoestellen. We gaan alle toestellen even af voor een kennismakingsrondje. Het gewicht waar ik mee moet trainen wordt genoteerd, net als de andere instellingen van de toestellen.

Ik begin er een beetje lol in te krijgen, zo erg zijn die toestellen niet. Zelfs op de crosstrainer, met een lekker liedje erbij, behoud ik mijn goede humeur. Voor ik er erg in heb is er anderhalf uur voorbij.
“Volgende week weer, zelfde tijd?”, vraagt Coach. Ik knik.

17 gedachtes over “De personal coach

  1. Kijk eens aan!! Een goed begin is het halve werk.. (of zo iets.. hihi)
    Volgens mij doe ik het dan ook niet goed. Ik sta om half 7 op en ontbijt pas rond een uurtje of 9. Direct mijn bed uit en eten? Nee dat gaat hem niet worden….

  2. Zo’n coach lijkt me stiekem wel ideaal! Eerst had ik op de sportschool namelijk zo iemand die eens in de 2 maanden een routine’tje voor me opschreef en dan gelijk keek welk gewicht ik moest gebruiken enzo. Sinds de sportschool daar niet meer aan doet ben ik volgens mij een beetje blijven steken :p En de crosstrainer hou ik inderdaad ook alleen vol met een lekker muziekje erbij, haha!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.