Expositie: 100 gasten en de Appelig Shop

 

verpakkenOei, oei, oei nu begint het voor GB en mij toch wel heel spannend te worden. De expositie op 11 november nadert met rasse schreden en ook de daarbij behorende kriebels.

We boffen maar met onze collega N. en haar man A. van wie wij de galerie mogen lenen. Ze denken en helpen erg enthousiast mee. Anderhalve week geleden namen GB en ik weer eens een kijkje in de galerie. We probeerden ons een voorstelling te maken van de ruimte met onze kunstwerken en 100 gasten er in.

Zouden er wel stoelen zijn en een tafel voor de drankjes of moesten we die nog ergens vandaan toveren?, hadden we ons afgevraagd. Al snel bleek dat we ons nergens zorgen over hoefden te maken. A. stelde voor om er een leuk barretje in te zetten, wat wij natuurlijk te gek vonden. Er waren mooie stoelen, een bank en statafels. Ook stonden er twee lage kasten met vakken en ik zag meteen de Appelig Shop voor me.

Appelig Shop
Er wordt mij wel eens gevraagd wanneer ik een webshop of keramiekwinkeltje ga beginnen. Mijn antwoord is dan dat ik niet van plan ben een winkeltje te openen. Ik krijg echter veel enthousiaste reacties op mijn schaaltjes en ander klein grut. Sterker nog de lieveheersbeestschaaltjes die ik naar kantoor heb meegenomen om te showen, heb ik niet meer mee naar huis genomen. Ze werden meteen verkocht!


Tijdens de expositie hou ik daarom een soort try-out van de Appelig Shop. Ik heb de afgelopen maanden een voorraadje gemaakt van labels, harten, maantjes en schaaltjes. Voorzichtig aan ben ik begonnen het kleine grut te voorzien van lintjes en het vast in te pakken. Ik heb wat zakjes en tasjes aangeschaft om labeltjes en schaaltjes in te verpakken, wie weet verkoop ik wat tijdens de expositie.

… en dat is 100!
Het is ongelooflijk maar waar, we hebben de 100 aanmeldingen bereikt! We hadden zelf steeds rekening gehouden met 60-80 gasten, met 100 als een soort magisch getal in ons achterhoofd.

We zijn dolblij dat zoveel mensen de moeite nemen naar Leiden af te reizen om onze expositie te bezoeken.

Wat te doen in Leiden?
Er is behalve onze expositie nog veel meer te beleven in Leiden. Er zijn maar liefst negen musea in Leiden waar je ook een bezoekje kunt brengen. Naturalis is bijvoorbeeld erg leuk voor kinderen en niet ver van onze locatie verwijderd. Verder heeft Leiden natuurlijk een prachtige binnenstad.

16 gedachtes over “Expositie: 100 gasten en de Appelig Shop

  1. Wat leuk, een (try out) shopje! Je kan natuurlijk ook altijd op opdracht gaan werken, dan hoef je niet van alles een voorraadje te hebben. En leuk hoor, zoveel aanmeldingen! Als het dichter in de buurt was geweest, was ik misschien ook nog wel even langs gekomen.

  2. Proficiat zeg! 100 is magisch hoor maar als je zo mooie dingen maakt… Ik wens je enorm veel succes maar dat heb je denk ik niet nodig 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.