Mannen mogen naar Mars, vrouwen naar Venus

Tijdens de lunch op kantoor hadden we het deze week over de reis naar Mars, die in 2023 mogelijk zou moeten zijn. Dan heb ik het niet over een vakantietripje, maar over een enkele reis.

De rest van je leven op Mars
Afgelopen week was de reis naar Mars in het nieuws. Vier ‘uitverkoren’ personen krijgen de eer om in 2023 naar Mars te gaan om daar te wonen. Om het extreem dure project te financieren wordt er een realityshow van gemaakt. In 2013 begint eerst de grote afvalronde om de juiste kandidaten te selecteren. Daarna worden de nieuwe bewoners van Mars dag en nacht gefilmd.

De reis erheen duurt 7 maanden en eens in de zoveel tijd (ik hoorde eens in de twee jaar) worden er voorraden geleverd. Aangezien het technisch en financieel nog niet haalbaar is om de mensen ook weer terug te halen, zit je vooralsnog voor de rest van je leven opgescheept met je drie medebewoners.

Mediastunt
Nobelprijswinnaar prof. Gerard ’t Hooft is een van de ambassadeurs van het project en ook Paul Römer (bedenker van Big Brother) ziet het project wel zitten. Ik vraag me af of het al bijna 1 april is, de aanleiding voor een film of dat het gewoon een mediastunt is. Zouden er echt mensen zijn die zo avontuurlijk zijn dat ze iedereen vaarwel zeggen en de medische en technische risico’s voor lief nemen?

Wie wil?
Mijn collega’s en ik speculeerden al over wie we er graag heen zouden sturen en wat er allemaal mis kon gaan. Wat als je naar het ziekenhuis moet of als je heimwee krijgt? Stel er wordt ‘per ongeluk’ een Marskind geboren, dan moet je twee jaar wachten op luiers en babyvoeding. Of, mijn ergste nachtmerrie, je bent daar in alle rust aan het boetseren en de klei is op!

Heb je er goed overna gedacht en lijkt het je wel wat? Dan kun je je aanmelden voor de missie naar Mars. In onderstaand filmpje kun je wat meer over project Mars One te weten komen en horen hoe het klinkt als Nederlanders Engels spreken. Vanaf minuut 2.24 vind ik het wat interessanter worden.

18 gedachtes over “Mannen mogen naar Mars, vrouwen naar Venus

  1. Ik heb weer eens wat gemist, moet dus weer wat vaker mee gaan lunchen. De titel van het verhaal doet vermoeden dat er een vervolg komt? Of is de titel alleen maar zo neergezet om de lezer nieuwsgierig te maken? Niet erg hoor als de klei op is, je hebt een hele grote zandbak tot je beschikking waar je de meest fantastische zandkastelen in kunt maken.

    • Reitse, ik zeg zo vaak dat je wat vaker mee moet gaan lunchen. Het is echt erg interessant af en toe. 😉 En de titel is inderdaad gewoon een lokkertje, er staat geen vervolg gepland.

  2. Hu? Een enkel reisje naar Mars? Hoewel ik zeer geinteresseerd ben in de ruimte zou ik niet de rest van mijn leven daar willen spenderen. Ik bedoel er is geen internet en dus ook geen contact met de aarde?

  3. Kunnen we dan niet gewoon een paar mensen sturen die we heel, heel erg irritant vinden? Bijvoorbeeld, als hij nog had geleefd, had ik graag Bin Laden op Mars willen zien 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.