Jacht op de appeltjes leeft weer op

Het is een hele tijd stil geweest rond de appeltjeszoektocht. In mei heb ik zelfs aangegeven dat ik mijn laatste appeltje heb verstopt. Maar nu begint de jacht op de appeltjes weer op te leven. Door al die aandacht zou ik bijna weer wat appeltjes gaan verstoppen …

Betrapt en gevonden
De laatste keer dat iemand op zoek ging naar een appeltje was in januari. Ik wist dan ook niet wat ik zag toen ik begin september een berichtje kreeg van Pieter en Truida. Ze waren op zoek geweest naar het appeltje dat al een tijdje verstopt lag in Assen. In het tuincentrum waar het appeltje lag werden ze op heterdaad betrapt.

Vorige week was daar ineens Nicky, ze had het appeltje gevonden dat al vanaf mei in Starbucks in Amsterdam lag te wachten. Haar verslag heeft ervoor gezorgd dat anderen die nog niet bekend waren met de jacht op de appeltjes enthousiast raakten.

Appeltje in Den Bosch
Marika ging op 10 oktober op zoek naar het appeltje in Den Bosch. Dat is het appeltje dat Lianne in Nijmegen bij de Stevenskerk had gevonden en weer opnieuw verstopte bij de Sint Jan in Den Bosch.

Wederom wordt het schrijven van een verslag van deze zoektocht mij bespaard. Marika heeft dat namelijk zelf al gedaan op haar eigen blog met een aantal leuke foto’s erbij. Ik verwijs jullie dus door naar ‘schatzoeken’.

Waar ik overigens ook achterkwam tijdens het neuzen op het blog van Marika … is dat zij ook helemaal in de klei is. Ze maakt fantastische poppen van klei. Neem maar eens een kijkje op haar website Marika’s Dolls.

* De jacht op de appeltjes is inmiddels afgelopen.

14 gedachtes over “Jacht op de appeltjes leeft weer op

 1. Hé, laat ik deze week toevallig/waarschijnlijk eens in de buurt van Hengelo zijn en dit keer eens niet met de trein, maar de auto… Ik zie mogelijkheden, haha! Als ik het onthoud en tijd over heb, wie weet waag ik dan nog wel een poging 🙂

  • Zou leuk zijn. Ik had al een collega opdracht gegeven binnenkort te gaan kijken als hij daar een training geeft, maar het zou leuk zijn als het een spontane actie is. 🙂

   • Helaas, geen mogelijkheid gehad om er even langs te rijden 😦 Maar misschien ligt het appeltje er dus nog wel!

 2. Ooit joeg ik op zwerfboeken (aan een slagboom, in de rosse buurt of onderin een openbare zandbak), maar deze appeltjes en de verhalen erbij zijn ook prachtig. De overgebleven appeltjes liggen wat ver, maar het is me niet duidelijk of dat appeltje in Assen nog boven water is gekomen. Heerlijk verhaal, je maakt wat mee, als bewaker.

  • Zwerfboeken, dat is ook origineel!
   Het appeltje in Assen is niet gevonden door degene die gezocht hebben. Ik ga ervan uit dat het appeltje verdwenen is, meegenomen door een vogel die dacht dat ie geluk had. 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.