Een jaar gratis sporten

Toen ik na het kopen van eau de toilette bij Ici Paris een lot kreeg voor een jaar gratis sporten kon ik een spottend lachje niet onderdrukken.
“Ja, voor mij is het ook niks hoor”, vertrouwde de verkoopster me toe. Toch checkte ik het lotnummer even op internet.

Valstrik
Ik deed mee omdat Partner erover zit te denken, behalve in zijn eigen woonplaats, ook in mijn woonplaats een sportschool te bezoeken. Dat gratis sporten zou dus voor hem zijn. Al snel had ik door dat het een valstrik was. Je moest je telefoonnummer achterlaten en nog geen dag later zag ik al dat de sportschool een poging had gedaan om te bellen. Alle deelnemers kregen in ieder geval een dag gratis sporten (en ongetwijfeld een dringend verzoek om lid te worden).

Op internet bekeken we de tarieven per maand, voor als we niet zouden winnen. 35 Euro all inclusive stond er. Partner gaat echter niet onder de zonnebank, in de sauna of meedoen met groepslessen. Hij wil gewoon wat aan de gewichten hangen en dan is 35 euro wel wat aan de hoge kant. We begonnen te surfen op internet en kwamen bij een andere sportschool uit.

Groepslessen
Hier kon je geen jaar gratis sporten winnen, maar er was wel een geweldig aanbod aan groepslessen.
“Groepslessen? En je zegt net dat Partner geen groepslessen wil …”
“Uhm, dat zei ik ja, maar ik keek nu even voor mezelf. De weegschaal zegt dat het weer nodig is.”
“Proest, weet je dan niet meer weer wat je in de blogpost Even naar de sportschool hebt geschreven?”
“Jawel, maar deze keer gaat het vast anders. Hier kan ik yoga, zumba en pilates doen, iets met roeien en niet alleen op de avonden dat ik eigenlijk keramiekles heb of aan het Nordic walken ben. Ze hebben zelfs het BEN fit programma, waar ik nog nooit eerder van gehoord heb, maar waarvan ik nu denk dat ik het MOET gaan doen.”
“Ja, ja. Nou we horen wel wanneer je weer bij zinnen bent.”

20 gedachtes over “Een jaar gratis sporten

    • Ik ben al halverwege de marsepein en verheug me al op je appeltaart morgen. Partner is ook erg blij, zaterdag wil hij daarom shoarma en patat met me gaan eten. 🙂

  1. Hihi, succes! Ik hoor wel van verschillende mensen dat groepslessen veel leuker en beter vol te houden zijn dan gewoon fitnessen… en yoga is zo heerlijk ontspannend!

  2. Ik ben er in de zomer ook aan begonnen, aan fitnessen. Iedereen zei dat het niets voor mij was, dat ik het niet ging volhouden en dat het je reinste geldverspilling was. Dik twee maanden later vind ik het nog steeds geweldig, ga ik gemiddeld vier à vijf keer per week fitnessen. Beetje een freak ben ik geworden.
    Maar wat ik dus wil zeggen: proberen, gewoon doen. Wie weet is eht wel ej ding, en dan ga je met plezier naar de sportschool! 🙂

  3. Ach joh, gewoon doen! Als eenmaal in je systeem zit dat je móet gaan, dan komt het wel goed. En het is gezellig hoor, zo’n groepslesje, dat zweten is maar bijzaak 😉

  4. Ik ben niet zo een sportmens. Ik let eerder liever op wat ik eet. Misschien dat de calorieteller van het voedingscentrum ook iets voor jou is? Moet je maar eens proberen, gratis en makkelijk!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.