Kunst, sfeer en meer

In de blogpost Inspiratie opdoen kondigde ik al aan dat GB en ik naar Rietmolen zouden afreizen voor Kunst, sfeer en meer. We hadden ons via Facebook netjes aangemeld voor het evenement en op zaterdag 6 oktober vertrokken we dan ook naar het oosten van het land.

Gastvrij
Na een rit van twee uur kwamen we aan bij Aannemersbedrijf Kormelink waar we welkom geheten werden door Lieseth Kormelink, de organisator van Kunst, sfeer en meer.
“Jij bent toch van Appelig?”, zei ze tegen me en ze schudde me de hand.
Ik was blij verrast dat ik herkend werd en ik voelde me een beetje beroemd. 🙂
Na mijn blogartikel en tweets over Kormelink had Lieseth mijn blog gevonden en ze herkende me van de foto. Ze bood aan een broodje voor ons te laten maken omdat we helemaal uit het westen kwamen. Dat aanbod sloegen we natuurlijk niet af.

Kunst
Kormelink had het hele kantoorpand ingericht als expositieruimte. In elke kamer hingen schilderijen en andere kunstwerken. We waren erg onder de indruk van het werk van Dick Bekkers en vooral ook van de diversiteit ervan. Zelf vond ik de dieren- en dan vooral kippenschilderijen erg leuk, GB vond de abstracte schilderijen wel wat. De vrolijke kleuren spatten van de doeken.

Ook van de schilderijen van Ester Steintjes werden we vrolijk. Heldere kleuren met grappige dieren op een zeer originele manier neergezet. De diverse zebra’s spraken ons aan, maar ook de vissen met parelketting en handtas. Abstracte dieren met frutseltjes noemt Ester het zelf.

Sfeer en meer
Er waren houtsculpturen, glassculpturen, bronzen sculpturen, taardecoratie en overheerlijke fudge (hoe zou ik dat nou weten?) en er was een wijnproeverij. In een van de kamers op de eerste verdieping kwamen we midden in de workshop decopatch terecht van Hilde Evers. Diverse kinderen en volwassenen zaten met een kwastje kleurige stukjes papier op een figuur van papier maché te plakken. Ik ga er nu nog niet teveel over vertellen, want ik vond natuurlijk dat ik het ook moest proberen en heb het e.e.a. ingeslagen. (Lees: hier komt een aparte blogpost over.)

We gingen weer naar beneden en kwamen in een grote ruimte terecht waar we sieraden, streekgerechten, gegraveerde cadeaus en bloemsierkunst zagen. We zagen ook twee tekenaars aan het werk. Dennis Sierhuis maakt schitterende tekeningen en ook zijn vrouw Patricia kan met kleurpotloden een prachtige tekening maken waarvan je denkt dat het een foto is. Ze liet ons enthousiast een tekening zien van twee vrouwen waar ze de avond daarvoor nog op had zitten zweten.

Tot slot lieten we ons door Rotink interieurartikelen verleiden tot de aanschaf van een viertal houten blokken waar een waxinelichtje in kan. We namen afscheid van Kormelink, kregen nog wat chocola mee en gingen weer met een hoofd vol inspiratie naar huis.

We lusten wel pap van dit soort evenementen!

20 gedachtes over “Kunst, sfeer en meer

 1. Met ongeloof staar ik na het computer scherm,
  heeee die foto ken ik…..daar staat mijn naam !!!!
  gehypnotiseerd lees ik het artikel…….wauw!
  Ik Patricia Sierhuis van Roij sta benoemd in een artikel samen met andere in mijn ogen bekende en bekwaamde kunstenaars !!!!!!
  Er is over mij geschreven !!!!! en dat terwijl ik voor het allereerst in mijn leven op een expositie sta!
  Ja…..ik glunder van oor tot oor…..mijn dag kan niet meer stuk !!!!!!

 2. Ik had je een tijdje niet gevolgd op je blog maar ik moet nodig bijlezen@kijken, vooral kijken naar al die kleuren. Wat ziet het er goed uit, dank voor de inspiratie! Dat achterwerken van zebra’s zo mooi kunnen zijn 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.