Impressie van ARTI12

Nadat ik ARTI11 vorig jaar gemist had, moest en zou ik er deze keer bij zijn. Tijdens de openingsdag van deze jaarlijkse kunstbeurs stonden GB en ik met onze nieuwsgierige neusjes overal bovenop.

Van 3 t/m 7 oktober 2012 zijn 40 galeries en tentoonstellingen uit binnen- en buitenland vertegenwoordigd in de Fokker terminal in Den Haag. Volgend jaar zouden we graag iets meer zitplaatsen zien. Je zou het misschien niet verwachten, maar het rondlopen op de beurs en het bekijken van alle kunstwerken is zeer vermoeiend. 😉

Epoxy
Als er één ding opviel tijdens ARTI12 dan was het wel dat er veel glom. Eerst dacht ik nog dat iedereen zijn werk achter een glasplaat of op een glasplaat had gemaakt. Een standhouder hielp ons al snel uit de droom. “Het is een epoxy coating, met de hand aangebracht”, vertelde hij “Het is een ingewikkelde techniek”, voegde hij er nog aan toe. De standhouder wees naar een klein schilderijtje waarop van papieren stukjes een soort engeltje was gemaakt met een plastic hoofdje. Er overheen zat een dikke glimmende laag. “Leuk voor in de slaapkamer”, glimlachte hij. “Je kunt ‘m vandaag kopen en meteen meenemen.”

Vrouwtjes van keramiek
Toen ik de beelden van Caterina Zacchetti zag vond ik de terracotta dames meteen geweldig. Hoewel, dames kun je deze schaars geklede vrouwen nauwelijks noemen. 😉

De Italiaanse standhouder vertelde enthousiast over de kunstenares en haar beelden. “De prijs is nu nog laag, maar die zal binnenkort wel stijgen”, vertrouwde hij ons toe. Vanaf 600 euro zit er al een terracotta vrouw op je nachtkastje.

Tot mijn blijdschap stonden er ook drie beelden van Karin van de Walle. Ik heb er al veel foto’s van gezien, maar ze in het echt aanschouwen is toch veel leuker.


Kijken niet kopen

Het was ook wel grappig dat men ons zag als kopers in plaats van als inspiratiesnuivers. GB had een heel serieus gesprek met een standhoudster over een zeer prijzig beeld. Ze mocht zelf de sokkel uitkiezen bij een mooie vrouwentorso.
We moesten er uiteraard nog even overna denken.

Verder viel het op dat er veel andere materialen gebruikt waren naast schildersdoeken en klei. We zagen opgerolde boekjes die samen een kunstwerk vormden, kartonnen vormen, multiplex met spaanplaat, metaal, plastic, glas, papier maché en collages van papier.

Om jullie een echte indruk te geven is het natuurlijk weer veel beter om foto’s te laten zien.

Deze slideshow vereist JavaScript.

9 gedachtes over “Impressie van ARTI12

  1. Ik zie er ook zeker wat mooie kunstwerkjes (nou ja, werken) bij zitten! En ik snap dat je meer zitplaatsen zou willen, zo’n dag rondsjouwen levert in ieder geval toch altijd wel zere voetjes op.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.