Nordic walken in de regen

057_muis_in_de_regenDe druppel aan mijn neus laat los en rolt over mijn jas naar beneden. Over mijn voorhoofd rollen nieuwe druppels die vechten om aan mijn neus te mogen hangen. Ik veeg de druppels niet af, dat kan niet want ik ben aan het lopen. Aan het lopen met stokken in mijn handen.

“Volgens mij gaat het straks regenen”, zeg ik opgewekt tegen de trainster.
“Buienradar zegt dat het droog blijft”, antwoordt ze.
“Dan ga ik weer weg”, lach ik.
Al ongeveer een jaar nu wil ik een keertje in de regen lopen, ik wil weten hoe het is. Telkens blijft het tijdens de training echter droog.

Mooiweer loper
Voorheen was ik een mooiweer loper. In de winter gingen de stokken de schuur in en ik ging onder een dekentje op de bank. Ik Nordic walkte alleen wanneer het mij uitkwam. Al een tijdje geleden heb ik besloten niet meer te kijken naar het weer als ik ga Nordic walken. Wonder boven wonder blijkt het bijna nooit te regenen.
En nu wil ik een nieuwe ervaring, ik wil lopen in de regen. Tijdens mijn vakantie heeft de groep al een regenbui om nooit te vergeten meegemaakt. Het was een hoosbui waarbij iedereen tot op het bot nat was. Dat heb ik dus gemist.

Hopen op regen
Ik heb goede hoop. Aan het begin van de middag regende het pijpenstelen en stond het hele parkeerterrrein blank. Nu hangen er donkere wolken boven mijn hoofd. We gaan met een kleine groep Nordic walkers van start en al snel vallen er een paar druppels naar beneden. Opgewekt kijk ik omhoog, maar het stopt alweer.

Na de stretchoefeningen wordt er een wandeling om de plas aangekondigd. Ik zet er flink de pas in en weer spatten regendruppels in de sloot. Mijn medelopers roepen dat ik mijn zin krijg.
“Dit is niet wat ik bedoel”, mopper ik. “Deze spatjes noem ik geen regen.”
Dat laten de grijze wolken zich geen twee keer zeggen en er wordt een behoorlijke bui over ons uitgestort. Binnen een minuut is mijn haar kleddernat. Er hangt een druppel aan mijn neus en ik grijns, dat begint er op te lijken.

Advertentie

18 gedachtes over “Nordic walken in de regen

  1. Zelf wil ik alleen maar regenlaarzen aan en dan vooral springen in de plassen. Maar ze zeggen dat dat dat echt niet meer kan op mijn leetijd

  2. Haha, ik ben denk ik wel echt een mooi weer loper. Maar als het dan echt moet, dan liever wel goed voorbereid (warme + waterdichte jas en schoenen enzo).

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.