Worstelen met klei

SssstDe afgelopen weken heb ik mezelf ondergedompeld in klei. Ik worstelde, boetseerde, kneedde en stompte de hele handel weer in elkaar. Ik wilde met alle geweld nog wat mooie grote beelden voor de expositie in elkaar flansen, maar met geweld gaat het niet heb ik inmiddels gemerkt.

Iets spectaculairs
Ik bekeek de werkstukken die ik al had staan en dacht, er moet nog iets bij, iets moois en spectaculairs. Mijn hersenen bedachten het, het kwam alleen niet uit mijn handen. Het was bijna met tegenzin dat ik een plak klei afsneed om er wanhopig wat fraais van te maken. Het moest, het zou en het lukte niet.

Zuchtend walste ik de poging plat en hop, hop, hop met gemak kwamen er wat schaaltjes uit de plak tevoorschijn. Inmiddels is er geen tijd meer voor grote werkstukken, ik heb het opgegeven, ze zullen moeten wachten tot na de expositie. In plaats daarvan schieten de schaaltjes en hangertjes als paddestoelen de grond uit. Op mijn facebookpagina lijken ze in de smaak te vallen.

Glazuren
Ik ben nu vooral bezig met het glazuren van al het kleine grut dat ik gemaakt heb en daar gaat behoorlijk wat tijd in zitten. Eerst een paar laagjes onderglazuur aanbrengen op details (bloemetjes, hartjes, beestjes), dan in de oven. Vervolgens de details afplakken en een volgende glazuurlaag erover, details weer ontdoen van tape en een glanzende glazuurlaag aanbrengen. Dan weer in de oven.

Nu wordt het onderhand tijd om de klei met rust te laten en aan de andere voorbereidingen te beginnen. Het fotograferen van de werkstukken en het kleine grut bijvoorbeeld. De bij de Xenos aangeschafte mini-fotostudio moet me daarbij helpen (daarover in een volgende blogpost meer). Ook moet alles opgemeten worden en ik moet een prijs gaan bepalen voor de werkstukken (iets wat ik ontzettend moeilijk vind).

Met de aanmeldingen voor de expositie gaat het overigens heel goed of zou dat komen omdat men inmiddels weet dat er cupcakes geserveerd zullen worden? 😉

Advertentie

16 gedachtes over “Worstelen met klei

  1. Prijzen bepalen lijkt me ook moeilijk. Ik stond eens met een vriendin op een rommelmarkt, met haar spullen, en ik moest maar alle prijzen beslissen, want dat vond ze zelf te lastig :p Succes nog met alle voorbereidingen!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.