Op jacht naar glas

Toen ik onlangs in de bloemenzaak bij mij in het winkelcentrum was werd ik op slag verliefd. Mijn hart maakte een sprongetje bij het zien van schitterend glaswerk in zachte kleuren. Voorzichtig tilde ik een bol vaasje op glazen pootjes op om de prijs te bekijken en nog voorzichtiger zette ik het weer weg.

Ik kan niet kiezen
Eigenlijk wilde ik wel zo’n vaasje kopen en misschien wel meer dan eentje, maar welke? Er was zoveel keus in kleur en vorm dat ik er dizzy van werd. Ik besloot ze dan ook te laten staan en er thuis eens rustig overna te denken. Thuis ging meteen de laptop aan en ik begon te surfen. Al snel kwam ik bij de website van DutZ collection, waar ik al kwijlend de hele collectie doornam. Het bleek om mondgeblazen glaswerk te gaan.

Dit is iets wat ik kan gaan sparen, mijmerde ik. Ik vraag er eentje aan Sinterklaas en eentje aan de Kerstman en dan komt mijn verjaardag onderhand weer. Er was echter een schaaltje dat zo leuk was (zie foto), dat kon niet wachten tot december. Het stond alleen niet bij mijn bloemenzaak. Helaas bleek DutZ niet aan particulieren te verkopen en ook was er geen lijstje van ‘dealers’ te vinden.

De jacht is geopend
Ik surfte vrolijk verder en vond een webwinkel die de collectie verkocht en wel voor 1 tot 4 euro goedkoper dan mijn bloemenwinkel! Zelfs met verzendkosten zou ik met twee vaasjes al goedkoper uit zijn. Ook mijn moeder ging op jacht en ze vond een bloemenzaak waar de prijzen gelijk waren aan die van de webwinkel. Het leuke schaaltje stond er ook in het groen … ik wilde een roze of een blauwe.

Alle remmen gingen nu los. Ik ging bij alle bloemenwinkels in de buurt langs en mijn moeder belde die bij haar in het dorp om te vragen of ze DutZ verkochten. Zonder resultaat overigens en ik moest de zoektocht even staken om met een vriendin op stap te gaan. Ze vroeg me of ik mee wilde naar Leerdam. Wat moet ik nou in Leerdam?, dacht ik nog. Leerdam de stad van het glas, smste ze. Zo zat ik een dag later naar glasblazers te kijken, wat overigens interessant was om te zien. Maar ja, het was geen DutZ natuurlijk. 😉

Op de terugweg werd ik op de hielen gezeten door een bumperklever. Bij een rotonde besloot ik een andere afslag te nemen om ‘m kwijt te zijn en … je raadt het al …  ik kwam bij een bloemenwinkel uit. Ik stapte naar binnen en daar stond de DutZ collection, 2 euro goedkoper dan in de webwinkel!

PS Sinterklaas en Kerstman, ik ben inmiddels voorzien van voldoende glaswerk van de DutZ collection.

Advertentie

10 gedachtes over “Op jacht naar glas

  1. Soms lijken jij en ik wel op elkaar. Ik dacht trouwens even in alinea 1 dat je acuut de bezitter van een aantal mondgeblazen vaasjes met lichte valschade zou gaan worden, maar dat viel gelukkig mee…

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.