Speurders naar appeltje in Assen op heterdaad betrapt

De jacht op de appeltjes levert al een tijdje niets meer op*. Een aantal met zorg verstopte appeltjes zijn op mysterieuze wijze verdwenen. In mei verstopte ik een appeltje in Brugge en ik besloot dat het de laatste zou zijn. Eigenlijk rekende ik er dan ook niet meer op dat er een mailtje binnen zou komen van iemand die op jacht was geweest.

Op avontuur in Assen
Pieter en Truida zagen tijdens het doorspitten van mijn blog dat er een appeltje verstopt lag in in tuincentrum Tuinland in Assen.
“Laten wij daar nu net met ons bootje langs komen op de terugweg van onze vakantie”, mailen ze. “Het was al donker, maar wij op pad. Het terrein was echter (natuurlijk, hadden we kunnen weten) afgesloten.”

Pieter en Truida gaven het echter niet zomaar op en liepen verder. Ze zagen dat er een hek open stond en gingen het terrein van Tuinland op. Maar ze waren niet alleen …
“We stonden oog in oog met een bewaker met een grote zaklantaarn!!! Ja, ja leg dat maar eens uit, dat je ’s avonds om 22.00 uur het terrein van een tuincentrum opgaat … We lieten je site en de foto zien op onze telefoon en dat heeft ons gered. De bewaker heeft zelfs met zijn zaklantaarn nog even mee helpen zoeken.”

Ze hebben helaas geen appeltje gevonden en ze vermoeden dat er ook geen appeltje meer ligt.
“We hadden graag wat langer gezocht. Onze bewaker had er echter al snel tabak van en verzocht ons vriendelijk doch dringend het terrein verlaten….. Lachend zijn we weer naar ons bootje gelopen.”

Ik vind het een schitterend verhaal net als het verhaal van het spontaan gevonden appeltje in Nijmegen. Zo zie je maar, dat het zoeken naar appeltjes behoorlijk avontuurlijk kan zijn.

* De jacht op de appeltjes is inmiddels afgelopen.

8 gedachtes over “Speurders naar appeltje in Assen op heterdaad betrapt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.