Vilt, vilt en nog eens vilt

vilt 2Ja daar ben ik weer met een verhaaltje over vilt. Ik weet dat de meeste van jullie het mutserig vinden, maar ik blijf er toch nieuwsgierig naar. Zolang ik nog geen viltworkshop gedaan heb en niet precies weet wat het is, zeur ik er gewoon over door. 🙂

Al eerder had ik het over wandkleden van vilt in textielkunst aan de wand en kwam ik tijdens een verblijf in Duitsland de maaksels van een viltster tegen.
Nu kwam ik heel toevallig via twitter een berichtje tegen waarin stond dat er in mijn woonplaats iets creatiefs aan de hand was.

Tja, dan spits ik mijn oren, open ik mijn ogen en gaat mijn bloed sneller stromen. Ik volgde, klikte door en kwam op een website terecht waar allemaal creatieve workshops op staan. Meteen werd mijn oog getrokken door het woord VILTEN.

“Een workshop vilten”, riep ik enthousiast naar Partner. “Bij mij in de buurt!”
“Workshop vitten?”, zei Partner vanachter de krant. “Dat heb jij helemaal niet nodig schat.”
Ik negeerde zijn commentaar en klikte door naar het Viltpaleis.

Bron: ViltPaleis

Hongerig nam ik de website in me op en zocht naar een workshop. Meteen leerde ik iets. Er schijnt droogvilten en natvilten te zijn. Met droogvilten kun je knusse poppetjes en tafereeltjes op wandkleden knutselen. Met natvilten behoren sjaals, tassen, mandjes en bloemen tot de mogelijkheden. In dat laatste ben ik dus geïnteresseerd.

De workshops natvilten werden in de zomervakantie georganiseerd en die was net voorbij. Hoewel, er stond nog een ouder-kind workshop bij.
“Waar haal ik zo snel een kind vandaan, voor een ouder-kind workshop?”, vroeg ik me hardop af.
“Dan vraag je je moeder mee”, zei het hoofd achter de krant weer.

Ik mailde het Viltpaleis en smeekte hen om data voor nieuwe workshops (nou ja smeekte … ik was misschien wat overenthousiast).
In het najaar komen er weer workshops en als deze niet samenvallen met mijn expositie of de voorbereidingen ervan kan ik jullie eindelijk vertellen over mijn viltbelevenissen. 😉

Advertentie

20 gedachtes over “Vilt, vilt en nog eens vilt

  1. Natvilten… een heel nieuw woord voor mij! Maar het klinkt wel heel erg nieuwsgierigmakend *gaat even googlen op natvilten*

    Haha, ik ben nu al benieuwd… en dan het meest naar: “Vilten kan ook met de verzamelde plukjes van een angorakonijn” 🙂 Supertof!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.