Kunst op straat

Al eerder plaatste ik een blog over Kunst in het wild. Ik liet o.a. wildbreien en kauwgomkunst zien. In Noorwegen lijken ze met het wildbreien een beetje door te slaan.

Huisvlijt
Lezers van mijn facebookpagina hebben ‘m al voorbij zien komen, de gewildbreide (of wild gebreide) auto. Ik kwam in Oppdal een auto tegen met daarin twee gebreide poppen. Verder was de auto volledig ingepakt met breisels. Dit lijkt een wat uit de hand gelopen hobby, maar het gaat hier om een stunt van handwerk- en kostuumwinkel Husfliden voor het Midzomernachtsfeest. Als de winkel open is staan er trouwens ook twee gewildbreide fietsen buiten.

Street Art Utopia
Op de website van Street Art Utopia zijn een heleboel foto’s van straatkunst verzameld. Hieronder een impressie. Klik op de foto voor een grotere weergave en om te zien door wie het gemaakt is en waar het te vinden is.


Slinkachu
Zo groot als sommige straatkunstprojecten zijn, zo klein zijn de projecten van de Londense kunstenaar Slinkachu. Met miniatuurmensjes en voorwerpen die hij tegenkomt op straat maakt hij grappige scenes die hij op de foto zet. Sigarettenpeuken, bierblikjes en flessen zijn veelgebruikte onderwerpen.
De figuranten die Slinkachu gebruikt zijn gewoon te koop in modelbouwwinkel. Met behulp van klei modelleert hij de poppetjes vervolgens en schildert ze.

Van deze foto’s heeft hij een boek gemaakt ‘Little people in the city’. Onlangs was Slinkachu in Antwerpen waar hij tijdens het project ‘You are here’ een aantal miniatuurmensjes in de stad achterliet. Mensen werden aangespoord om op zoek te gaan en foto’s te maken.

20 gedachtes over “Kunst op straat

  1. Ik vind het ieder keer toch weer jammer dat ik zelf nog nooit echt straatkunst in het wild ben tegen gekomen. Behalve de occasionele graffiti dan (soms ook echt prachtig, daar niet van).

  2. Ik had het boek van die laatste kunstenaar een keer doorgebladerd, zo creatief en mooi 🙂 En die auto is werkelijk briljant, daar zou ik zo in rijden, haha!

  3. Gezellig vind ik dat, kunst op straat! En het maakt mij vrolijk, goedgezind en het leven minder serieus. Ik ben fan!

    Die kleine poppetjes kwamen vorig jaar vaak op televisie. In het programma Villa Vantilt werden ze gebruikt en gefilmd tijdens de tussenstukjes. Vond ze toen al erg leuk!

  4. De gewildbreide auto, wat een geweldig idee. In Rotterdam staan nu overal door de binnenstad graffiti auto’s. Niemand wist eerst van wie ze waren en wat ze er deden (bleek een politiecampagne te zijn) maar het staat wel vrolijk al die gekleurde auto’s her en der in de binnenstad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.