Opgeruimd staat netjes

Ik ben in meerdere dingen niet zo goed, maar in opruimen ben ik echt heel erg slecht. Er zijn altijd wel dingen die ik belangrijker (of leuker) vind dan opruimen. Vroeger vond ik tijdens het opruimen van mijn kamer altijd wel een boek of een oud schrift tussen de stapeltjes kleding en dan was mijn aandacht voor het opruimen verdwenen. Zo gaat het trouwens nog steeds.

Rommelig bureau
Op mijn werk is mijn bureau niet echt netjes, maar het is nog niet zo rommelig als het bureau van de collega in het kantoor naast mij. Gelukkig voor ons was begin dit jaar op verschillende nieuwssites te lezen dat het hebben van een rommelig bureau helemaal niet negatief hoeft te zijn. En om maar even een citaat van Einstein te gebruiken:
“Geniale mensen zijn zelden ordelijk, ordelijken zelden geniaal.”
Ik weet alleen niet of je naarmate je meer rommel maakt ook genialer bent. 😉

In de kast
Ook thuis is het niet best, maar als ik alleen had gewoond was het vast een stuk erger geweest. Nu is het vooral op zolder een bende en daar is een zolder volgens mij ook voor bedoeld. De stoel in mijn slaapkamer ligt altijd vol met kleding. Eén keer in de 14 dagen zoek ik dat uit.

Ik heb vooral problemen met papieren. In plaats van het uit te zoeken en weg te gooien maak ik er een stapel van die ik eens in de zoveel tijd in een plastic zak stop en in de provisiekast zet. Inmiddels is die kast vol en ik ben nu aan de onderste planken van de servieskast begonnen.

Vroegah
Toen ik nog een klein appeltje was en in de eerste klas van de lagere school zat kwam mijn juf een keer op bezoek. Mijn moeder had me gezegd om wel even mijn kamer op te ruimen, want het was weer eens een enorme bende. De dames waren duidelijk onder de indruk van mijn schone kamer, zeker nadat ze onder het bed gekeken hadden en zagen dat ik de troep er niet onder geschoven had. Vervolgens trok mijn moeder de kastdeur open …

Opruimcoach
Ik heb wel eens gedacht over een opruimcoach en had me zelfs bijna opgegeven voor een workshop. Telkens bedacht ik me dat ik het zelf ook wel kan. Het heeft gewoon met discipline te maken (het ontbreken ervan). Investeren in een opruimcoach lijkt heel nuttig, maar ik weet dat het na twee maanden weer voorbij is met het netjes opruimen van alles. Wel heb ik het boek Opgeruimd van Zamarra Oomes-Kok aangeschaft. Dan lijkt het tenminste of ik van plan ben er iets aan te doen. 🙂

22 gedachtes over “Opgeruimd staat netjes

 1. Ga je ook tijd “inruimen” om het boek te lezen ?? of wordt het een vulling tussen de stapeltjes kleding 😉 Succes ! ook voor je partner.
  Groetjes en tot morgen. (ga ik toch eens stiekem onder je bureau kijken 🙂
  Margot

 2. Ik moet echt zin hebben om op te ruimen. Eén keer in de zoveel tijd dan vind ik het echt een rommel, de andere keren stoor ik mij daar niet aan. Dan is de rommel ook echt zo opgeruimd. Papier in de juiste mappen en de planken en kastjes zijn weer overzichtelijk. Maar anders ligt het best waar het ligt. Zolang ik maar weet waar ik het terug kan vinden 🙂

 3. Sinds ik mijn ‘ kantoor’ op mijn rug meesjouw, ben ik van de clean desks en zo. Thuis is het een beetje een zooitje, al heb ik in de loop der jaren wel wat truukjes geleerd om het er opgeruimd uit te laten zien..

 4. Ach, in een ruimte moet geleefd worden, toch? 😉 Ik maak zelf vooral georganiseerde rommel, en ruim het meestal pas op als er een andere rotklus op m’n pad komt, hahaha!

 5. erg herkenbaar…
  TIP, het boek: “a perfect mess” – the hidden benefits of disorder van Eric Abrahamson & David H. Freedman. “How crammed closets, cluttered offices and off-the-cuff planning make the world a better place.

 6. YES! Ik ben geniaal! 😛
  Ik doe dat ook trouwens, mijn kleding op mijn bureaustoel dumpen. En dan als ik op die stoel wil zitten, de hele zooi naar mijn bed verplaatsen, om het ’s avonds weer terug op mijn stoel te gooien. En dan heb ik het nog niet eens over de rest van mijn kamer. Al is mijn studentenkamer verrassend genoeg best wel netjes, haha!

  • Precies, zo doe ik het ook en als Partner eerder naar bed gaat, ligt de kleding helemaal door elkaar op mijn helft van het bed. Dan word ik pissig, want ik mag het door elkaar gooien, hij niet! 🙂

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.