Illegaal boetseren

DSC02309Je wist waarschijnlijk niet dat het bestond, maar er is zoiets als illegaal boetseren. Er is echter geen noodzaak de politie erbij te halen. Ik heb slechts de zelf opgelegde regel niet-boetseren-tijdens-de-vakantieperiode-omdat-je-nog-genoeg-andere-dingen-te-doen-hebt geschonden.

Verleid door klei
In een eerdere blogpost had ik met mezelf afgesproken dat ik even zou afkicken en beelden zou gaan lijmen en bijwerken. Ik zou even geen nieuwe dingen maken omdat het dan veel te breekbaar zou zijn op het moment dat ik het in de oven kon doen. Maar goed, er lag een vers pak chamotteklei naar me te kijken en ik kon z’n blikken niet langer weerstaan. Ik scheurde het pak open en sneed er een flink stuk klei af. Een paar schaaltjes maken kon toch geen kwaad?

Een nieuwe serie
Ik begon met kleine schaaltjes waar ik weer wat lieveheersbeestjes overheen liet trippelen en ik maakte er eentje met een fijn bloemetje. Toen werd het tijd voor wat anders en ik ben aan een nieuwe serie begonnen met een heel eigen look. Een maatje groter ook dan de theezakjes- en bonbonschaaltjes. Nou vooruit, ik zal er eentje laten zien, maar de rest bewaar ik voor de expositie.

Basilicum
Omdat ik een collega beloofd had wat kruidenlabels voor haar te maken om bij de plantjes te steken, ben ik daar ook mee aan de slag gegaan. Ik had haar gevraagd wat kruiden op een briefje te zetten en ik heb de teksten overgenomen op mijn lettersetje en in de klei gedrukt. Toen ik er foto’s van maakte zag ik ineens dat basilicum verkeerd gespeld was, namelijk met dubbel el. Zou iemand het merken denk je? 🙂
Ik heb nu in ieder geval wat proeflabeltjes om het glazuren mee te testen.

21 gedachtes over “Illegaal boetseren

  1. Haha, ik zag al helemaal voor me hoe van die mannen met bivakmutsen aan het boetseren waren, terwijl er een andere man op de uitkijk stond 😛 Maar goed, wat een leuke dingen heb je gemaakt! En die extra ‘l’ in basilicum staat voor ‘liefde’!

    • Ik heb het setje ooit besteld bij een webwinkel voor taartdecoratie. Maar ik zou niet meer weten waar. Ik heb gewoon gegoogled destijds op letterset cupcakes geloof ik.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.