Zomer in Zeeland

dom 1Vorige weekend was ik in Zeeland. “Wat kan mij dat schelen?”, zul je misschien zeggen. Waarschijnlijk niet veel, maar het betekent dat ik weer wat tips voor je heb. Leuke plaatsen waar je een keer naar toe kunt gaan als je er even tussenuit wilt. :-)

Middelburg
Partner is dol op boottochtjes en dat komt in Middelburg mooi uit. Je kunt je laten rondvaren door de grachten en mooie geveltjes en boten bekijken. Je weet dan ook meteen waar het smalste huis en smalste straatje (80 cm) zich bevinden. Wat je niet mag overslaan is een bezoek aan de Drukkerij. Zoals ze zelf zeggen komen in deze boekhandel boeken, muziek, kunst, film en nieuwe media samen en je kunt er ook nog heerlijk theedrinken (met iets erbij natuurlijk).

Westkapelle en Domburg
Als je van Westkapelle naar Domburg rijdt kom je langs de zee een echte rood met witte vuurtoren tegen, het Noorderhoofd. Vuurtorens zijn altijd zo heerlijk fotogeniek. Als je doorrijdt kom je in Domburg terecht met een hoofdstraat waarin je struikelt over de vele terrasjes en met veel gezellige winkeltjes. Op het strand vind je paalhoofden die het je af en toe lastig maken je strandwandeling voort te zetten, maar het staat wel erg leuk. Pas ook op voor de kuilen op het strand. Toen ik al wandelend op het schermpje van mijn camera keek stapte ik met één been een kuil in, dit werd meteen gevolgd door een lachsalvo van mijn altijd meelevende Partner.

Veere
Je hoeft niet erg veel tijd uit te trekken voor een bezoek aan Veere, het is namelijk niet zo heel groot. De mooie gevels en de haven zijn echter wel de moeite van het bekijken waard. Het dorpje heeft ook een hoog schattigheidsgehalte en dat komt mede door de winkeltjes. Loop even binnen bij de schapenwinkel en de winkel Malle Jantje. Ik kon me niet bedwingen en heb twee mooie schaaltjes meegenomen.

Tijd voor een fotoimpressie.

Advertentie

14 gedachtes over “Zomer in Zeeland

  1. Leuke foto’s! Herkenbaar ook. Deze plaatsen ken ik allemaal wel. Ik ging vaak op vakantie naar Zeeland, of gewoon een dagje naar het strand. Lekker, hoor.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.